LeoMirala

Kaikki blogit puheenaiheesta Unkari

Homo Sovieticus -geeni

 Entinen Unkarin suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikula kirjoittaa tämän päivän Hesarissa:

"Unkarin hallituksen ja sitä lähellä olevien tutkijoiden mukaan autoritaarinen hallinto tulee sallia entisille sosialistimaille EU:ssa."

Mitä ihmettä?  Budapestin kaduilla 1956 tuhannet unkarilaiset kuolivat taistelussa vapauden puolesta. Ja nyt unkarilaiset vaativat diktatuuria takaisin. Mistä on kysymys?

Miten unkarilaisten rasismiin pitäisi oikein suhtautua?

Unkari on avoimen rasistinen maa ja unkarilaiset ovat avoimesti rasistisia.  Unkarilaiset ovat valinneet avoimissa ja demokraattisissa vaaleissa itselleen johdon joka toteuttaa käytännössä unkarilaista rasismia.

Miten tähän rasismiin pitäisi suhtautua?

Hallituksen kesän surkea saldo: suhteet Unkariin pilattu?

Antti Rinteen VIHER-HALLITUKSEN kesän liehunta on kohta ohitse.

Näyttää siltä, että hallitus on vähän samanlaisen tilanteen edessä kuin opiskelija, joka on palannut interrail-matkalta tai Berliinistä diskoilemasta.

Saldo on seuraava:

On vähän pöhnäinen olo ja kesän rilluttelut maailmalla vihlovat pintaa.

Antti on meuhkannut EU:ssa Afrikasta mutta kukaan ei ole oikein huomannut mitään.

Sisäministeri on ponnistellut herkeämättä ISIS-morsiamien puolesta.

Unkarin pääministerin kritiikki kannattaa ottaa vakavasti!

Unkarin pääministerin kritiikki kannattaa ottaa vakavasti!

Poliitikkojen ja median (tutkiva journalismi) pitää selvittää kaikki Unkarin pääministerin Viktor Orbánin väitteet suomalaisen oikeusjärjestelmän ongelmista. Jos ongelmia ilmenee ne pitää nostaa avoimeen keskusteluun. Jos ongelmia oikeusjärjestelmästä ei löydy, niin asia pitää oikaista julkisuudessa, jotta Suomi ei saa turhaa lokaa päälleen.   

 

VAIKUTUSVALLAN KAUPPAAMISRIKOS

Saatatte hämmästyä, sillä Suomi ei taida olla oikeusvaltio?

Poliitikot ja varsinkin oikeusviranomaiset itse painottavat omaa osaamistaan, mutta eivät riippumattomuuttaan eikä puolueettomuuttaan. Media ja yleisö on mennyt siihen auktoriteetti ansaan.

Nyt jos koskaan on oiva tilaisuus Suomessa itsetutkikseluun oikeusvaltion tavoista ja periaatteista. Riippumattomuudesta ja puoluettomuudesta. 

Huhtasaari lyö Suomen hallitusta Unkarilla ja Venäjällä

Persujen europarlamentaarikko Laura Huhtasaari tukee Unkarin autoritaarista johtajaa Viktor Orbania tämän hyökkäyksessä Suomea vastaan. Orban arvosteli Suomea rajusti puheessaan viime lauantaina Romanian unkarilaisalueella.

Huhtasaari muistuttaa Twitterissä myös Orbanin ja persujen europarlamenttiryhmän takana lymyilevästä Venäjästä, joka Huhtasaaren mukaan "seuraa asioita" ja hyötyy siitä, jos Suomi "suututtaa Unkarin."

Kunnianpalautus oikeusvaltioperiaatteelle

Oikeusvaltioperiaate on ylevältä kalskahtava ilmaus. Se tarkoittaa yksinkertaistaen sitä, että kaikki julkinen vallankäyttö pohjaa lakiin ja kunnioittaa kansalaisoikeuksia ja demokratiaa. Oikeusvaltiossa ihmisillä on hengen, vapauden, mielipiteen ja omaisuuden suoja. Oikeusvaltiossa kunnioitetaan kaikkien ihmisoikeuksia ja vähemmistöjen oikeuksia.

Suomi ja Viro kaksi mansikkaa – Unkari muu maa mustikka

SUOMALAISTEN KIELISUKULAISET virolaiset ja unkarilaiset ovat olleet viime aikoina runsaasti esillä mediassa.

   Kerrotaan, että Suomi on pätevien vertailujen perusteella ilman muuta maailman 20 oikean demokratian joukossa. Viro on lähellä tuota ryhmää sijalla 23. Unkari on kaukana kärjestä.

Tuhannet natsit koolla Unkarissa

Persujen mallimaasta Unkarista kuuluu kummia. Viikonloppuna siellä marssittiin SS-univormuissa ja aseet näkyvillä, kun tuhannet natsit kaikkialta maailmasta kokoontuivat Budapestiin muistelemaan menneitä ja suunnittelemaan tulevia. Tulikivenkatkuisia ylistyspuheita Adolf Hitlerille pidettiin ja osa porukasta aloitteli eurovaalikampanjoitaan huutelemalla juutalaisvastaisia iskulauseita.

Suomen vapaus sai täydet pisteet ja Unkari on enää osittain vapaa

Suomi, Ruotsi ja Norja saivat jälleen täydet pisteet Freedom housen 2019-tutkimuksessa, jossa tutkittiin niin poliittista vapautta kuin kansalaisten vapauttakin. Muualla kehitys on ollut pääsääntöisesti huonompaan suuntaan ja mm Yhdysvaltojen, Turkin, Puolan ja Unkarin pisteet laskivat. Mikään suomalaismedia ei ole nähdäkseni jaksanut kirjoittaa aiheesta, koska Suomen sijoittuminen kärkeen eri tutkimuksissa alkaa vissiin olla niin peruskauraa, ettei siitä jakseta kirjoitella.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä