LeoMirala

Kaikki blogit puheenaiheesta Siperia

Kiina hiipii tunturiin

Näin otsikoi Hesari tänä aamuna.

Kiinaa kiinnostaa arktisen alueen luonnonvarojen käyttöönotto, alueen infran kehittäminen, turismin lisääminen ja alueen tutkimus. Tämä on lisännyt merkittävästi kiinalaisten turistien määrää Lapissa. Lisäksi  kiinalaiset yhtiöt ovat kovasti kiinnostuneet  investoinneista Suomeen. Puhutaan  Jäämeren radasta ja jopa Helsinki-Tallinna tunnelistakin.

Kyydityksiä on ollut monenlaisia

Suomessa muistetaan kyyditykset 30 -luvulta.  Myös Virossa muistetaan kyydityksiä.  Kyyditysten mittakaava on Virossa ollut mittakaavaltaa toisenlainen ja sen seuraukset myös toisenlaisia kuin Suomessa.  Virossa muistellaan vuosittain maaliskuun 25.

Kiinalaiset ostavat Finnairin – kova olettamus, mutta väkevän looginen!

Näinkö käy? On todennäköistä, että Finnairin paras kumppani on jokin Kiinan valtion hallitsemista lentoyhtiöistä – esimerkiksi Air China. Nythän ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö Lucky Air aloittaa säännölliset reittilennot Helsinkiin [1 ja kohta mitä ilmeisimmin myös suoraan Rovaniemelle. Mikä on kiinalainen ”kohta” - se on venyvä käsite, sillä kiinalaiset etenevät liki aina hitaasti kiiruhtaen

Venäjän kuumat perunat

Venäjän federaation autoritääristä keskushallintoa kritisoivan siperialaisen Älä syötä Moskovaa! -kansanliikkeen nettisivut suljettiin viime elokuun alussa. Saman kuun 17. päivälle suunniteltu - ja kiperän sarkastisesti nimetty - Siperian federalisaation puolesta -marssi jouduttiin peruuttamaan Venäläisten viranomaistahojen huumorintajuttomuuden ja raskaskätisyyden vuoksi.

"Ensimmäiset miehet Kekkosen jälkeen, jotka on kutsuttu Siperiaan"

 

 

Sainpa harvinaista kuvamateriaali neljännesvuosisadan takaa, matkaltamme kutsuttuina Novosibirskin yliopistolle Siperiaan 1990, hieman ennen Neuvostoliiton hajoamista. Luulin jo, ettei kuvia ollutkaan, itselläni ei jostain käsittämättömästä syystä ollut kameraa mukana ja kännykätkin olivat vasta tulevaisuudessa.

Venäjän todellinen uhka nousee idästä eikä Euroopasta

Viimeisten kuukausien aikana Ukrainan kriisi on avannut monien silmät kansainvälisen politiikan raadollisuuteen.  Asevoimien käyttö on edelleen validi keino ja jopa suursodan mahdollisuus leijuu Euroopan yllä.  Ukrainan kriisin ohella Venäjä on pyrkinyt luomaan, sekä Euraasian unionista, että Shanghain yhteistyöjärjestöstä itselleen selkänojaa, jonka avulla se voisi palauttaa suurvalta-asemaansa ja painostaa Eurooppaa.

Tietämättömille ihmisille - tosiasioita Viron lähihistoriasta

Medialle, koululaitokselle, poliitikoille ja muille tietämättömille ihmisille - tosiasioita Viron lähihistoriasta

Neuvostoliiton tietotoimisto TASS välitti 16.6.1940 perättömän uutisen, jonka mukaan Viro ja Latvia olivat muodostaneet N-liiton vastaisen liittouman.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä