LeoMirala

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 9 min 26 s sitten

Kylmää vettä brexit-sovun niskaan – Ranskan Macronilta selvä viesti Boris Johnsonille

22.8.2019 18:49

Britannian pääministeri Boris Johnsonin kiertue Euroopassa ei ole luonut toiveikkuutta sopuisasta erosta ennen lokakuun määräaikaa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi tänään torstaina, että mahdolliset muutokset tämänhetkiseen brexit-sopuun eivät olisi merkittäviä.

”Sanon tämän selkeästi. Emme keksi seuraavien 30 päivän aikana erosopimusta, joka olisi ratkaisevasti erilainen kuin jo hyväksytty,” Macron sanoi Bloombergin mukaan.

Britannian pääministeri Boris Johnson tapasi Macronin tänään torstaina Pariisissa.

Yllättävä ulostulo Sanna Marinin 6 h -väitteestä Talouselämässä: ”En tiedä mistä hän on näitä lukuja tempaissut”

22.8.2019 17:12

Nokian Renkaiden ex-toimitusjohtaja Kim Gran kiistää Talouselämän haastattelussa tiedot, joiden mukaan työajan lyhennyskokeilu Nokian Renkaissa olisi nostanut tuottavuutta.

Kiky-raportin tekijä vastaa tyrmäykseen – lyttää 6 h -työpäivän: ”Täysin epärealistista”

22.8.2019 16:43

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla) tutkimusjohtaja Antti Kauhanen vastaa kritiikkiin, jota eläköitynyt työmarkkinaneuvos Pekka Peltola esitti Etlan kiky-tutkimuksesta.

Valtiotieteiden tohtori, nykyinen tietokirjailija Peltola tyrmäsi tänään Ylen Aamu-tv:ssä raportin, jonka mukaan kiky-sopimus lisäsi työllisyyttä 20 000–42 000 hengellä käytetyistä oletuksista riippuen. Työajan pidennyksen osuus työllisyyden parantumisesta oli Etlan mukaan noin 40 prosenttia.

”Maapallon keuhkot ovat tulessa, koko maailman on nyt käännettävä katseensa Brasiliaan” – Ville Niinistö ja Petteri Orpo vaativat EU:lta toimia

22.8.2019 15:50

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr) ja oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaativat EU:ta puuttumaan Brasilian tilanteeseen. Maassa on kuluvan vuoden aikana havaittu Amazonin alueella merkittävä kasvu metsäpalojen määrässä verrattuna edellisvuoteen.

Tammi–elokuun aikana Amazonin alueella on havaittu lähes 73 000 metsäpaloa, kun koko viime vuonna niitä oli vajaat 40 000, ovat kansainväliset uutistoimistot kertoneet.

Analyysi: Jussi Halla-aho epäilee poliisia, edessä siintää iso taistelu Arkadianmäellä

22.8.2019 15:26

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho valmistautuu puolueineen poliittiseen taisteluun, josta tulisi eduskunnassa poikkeuksellinen.

Taistelu liittyy perussuomalaisten kansanedustajan Juha Mäenpään eduskuntapuheeseen, jossa hän puhui samassa yhteydessä turvapaikanhakijoista, erilaisesta uskonnosta ja vieraslajien torjunnan tehostamisesta.

Esperi Caren hoivaskandaalissa uusi käänne: Ulrika-kodin toiminta loppuu

22.8.2019 12:42

Hoivaskandaalissa ryvettynyt Esperi Care on ilmoittanut sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralle Ulrika-kodin toiminnan lopettamisesta toistaiseksi, tiedottavat Valvira ja yhtiö itse. 

SAK:n ekonomisti perkasi kokoomuksen työllisyyskeinot: ”Nopeasti laskien 350 milj.€ sosiaaliturvaleikkauksia”

22.8.2019 11:21

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta laskee, että oppositiopuolue kokoomuksen työllisyyspaketti tarkoittaisi satojen miljoonien eurojen leikkausta sosiaaliturvaan.

Kaukoranta käy kokoomuksen keskiviikkona julkaisemaa työllisyystoimien listaa läpi Twitter-tilillään. Hän kuvaa työllisyyspakettia rohkeaksi ja rajuksi.

Tutkija Ylelle: Sanna Marinin avaus 6 h -työpäivistä tulee toteutumaan – tyrmää Etlan kiky-tulokset

22.8.2019 09:50

Asiantuntija uskoo, että liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd) avaus kuuden tunnin työpäivästä tulee toteutumaan. Eläköitynyt työmarkkinaneuvos ja nykyinen tietokirjailija Pekka Peltola kommentoi asiaa Ylen Aamu-tv:ssä.

Valtiotieteiden tohtori Peltola johti 1990-luvulla työaikakokeiluja, joissa lyhyempää työaikaa kokeiltiin muun muassa Nokian Renkaissa ja putkiyhtiö KWH Pipessa. Kokeilujen perusteella tuottavuus kasvoi Peltolan mukaan kohisten.

”Tuotantopäällikköjen kanssa olimme ihan ihmeissään”, Peltola sanoo Ylelle.

Jussi Halla-aho vastasi Petteri Orpolle Ylellä: ”Tämä on aika hullu väite”

22.8.2019 09:03

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää erikoisena kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon hänelle lähettämää julkista viestiä. Halla-aho kommentoi Orpon lausuntoa väkivallan lietsomisesta Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa torstaina.

Niinistö harvoja EU-johtajia, joita Putin tapaa säännöllisesti: ”Putin jossain määrin luottaakin keskustelukumppaniinsa”

22.8.2019 07:37

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapui keskiviikkona säännölliseksi muodostuneelle työvierailulle Helsinkiin.

Putin ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskustelivat tunnin ajan presidentinlinnassa, ja illalla naapuri vietiin Suomenlinnaan päivälliselle.

Vladimir Putin USA:n ohjustestistä Helsingissä: Uhka turvallisuudelle – Venäjä reagoi

21.8.2019 19:31

Venäjän presidentti Vladimir Putin kritisoi pitkään Yhdysvaltain tekemää ohjustestiä vieraillessaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön luona Helsingissä tänään keskiviikkona.

Yhdysvallat kertoi maanantaina testanneensa maasta laukaistavaa risteilyohjusta. Yhdysvallat vetäytyi aiemmin elokuussa keskimatkan ohjukset kieltävästä INF-sopimuksesta.

Kysymyksen ohjustestistä esitti Putinille venäläistoimittaja.

Professorit: Sanna Marinin idea 6 h -työpäivistä ”aika järkevä” – Nykykeskustelu työajasta ”vähän dorkaa”

21.8.2019 18:12

Viestintä- ja liikenneministeri Sanna Marinin ehdotus työajan lyhentämisestä on herättänyt suuria tunteita. Ehdotus saa ymmärrystä pitkän linjan professoreilta.

Taloushistorian emeritusprofessori Sakari Heikkinen ja taloustieteen emeritusprofessori sekä oppikirjoja kirjoittanut Matti Pohjola eivät pidä Sanna Marinin avausta outona: oudompana he pitävät työajan lisäämistä samalla kun työpaikat katoavat.

Ministeri Krista Kiurulta uutta tietoa: Näin 0,7:n hoitajamitoitus etenee – ensin tuleekin 0,5

21.8.2019 17:37

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on käynnistänyt lakivalmistelun ympärivuorokautisten hoivapalvelujen henkilöstömitoituksesta, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Kuten Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelma linjaa, henkilöstömitoitukseksi säädetään 0,7 ammattihenkilöä asiakasta kohti.

Kiurun mukaan vanhuspalvelulain uudistus tehdään portaittain.

Britannia luovuttaa äänensä Suomelle – Nyt alkoi irvailu brexit-sloganista

21.8.2019 17:13

Iso-Britannnia luovuttaa äänensä EU-puheenjohtajamaa Suomelle niissä EU-kokouksissa, joissa brittiedustajat eivät ole paikalla. Asiasta ovat kertoneet useat tiedotusvälineet.

Ekonomisteilta synkkä viesti Rinteen hallitukselle: ”Työntekijöitä ei enää löydy maan rajojen sisältä”

21.8.2019 16:56

Talouden asiantuntijoiden mukaan Tilastokeskuksen tuoreet luvut vahvistat aiempaa: Suomen talouden tilanne ei ole muuttumassa parempaan, eikä se lupaa hyvää Antti Rinteen (sd) hallituksen suunnitelmille.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista oli heinäkuussa 74,5 prosenttia, kun se oli vuotta aiemmin 74,1 prosenttia. Työttömyysaste oli puolestaan 6,0 prosenttia eli 0,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Ministeriöstä painava vastaus professorille: ”Hävittäjiä ei noin vain ostella”

21.8.2019 16:06

Puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti vastaa professori Heikki Hiilamon kritiikkiin hävittäjähankinnasta.

Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan professori Hiilamo arvosteli Ylen kolumnissaan sotilaiden vallankäyttöä ja nosti esiin varoittavat esimerkit maailmalta. Hiilamo vaatii hankkeelle tiukempaa, ulkopuolista kustannusten tarkkailua ja valvontaa.

”Hävittäjiä ostellaan, mutta valvooko jättihankinnan kuluja kukaan?” Hiilamo kysyi.

Valtiovarainministeri Lintilä varoittaa voimistuvasta kriisistä: ”Verhottu nationalismin aatteeseen”

21.8.2019 15:25

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) on huolissaan multilateralismin kriisistä. Multilateralismilla tarkoitetaan kansainvälistä, monenkeskistä yhteistyötä ja päätöksentekoa.

Lintilä nosti huolensa esiin puheessaan suurlähettiläspäivillä.

”Se, mistä olen niin talouden, turvallisuuden kuin ilmastonkin näkökulmasta huolissani, on nationalismin aatteeseen verhottu voimistuva kriittinen suhtautuminen monenkeskiseen yhteistyöhön. Lyhytjänteinen oma maa ensin -ajattelu kerää suosiota kaventaen ja hämärtäen käsitystä kansallisesta edusta”, Lintilä sanoi puheessaan.

Työmarkkinapomo pöyristyi VM:n budjettiehdotuksesta: ”Ei mitään järkeä – rahat korkeakouluille heti”

21.8.2019 13:07

Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen on pöyristynyt valtiovarainministeriön (VM) budjettiehdotuksesta.

Myös opetusministeri Li Andersson (vas) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) ovat aiemmin kertoneet yllättyneensä VM:n ehdotuksesta. Hallitusohjelmaan on kirjattu korkeakouluille yhteensä 60 miljoonan euron lisäraha, joka VM:n ehdotuksessa on kutistunut 15 miljoonaan euroon ensi vuodelle.

Nyt tuli selitys Li Anderssonille – VM: Opetusministeriö myöhästyi

21.8.2019 12:35

Valtiovarainministeriön (VM) budjettipäällikkö Sami Yläoutinen vastaa opetusministeri Li Anderssonin (vas) kritiikkiin.

Matteo Salvinin siirto yllätti kaikki: Mitä Italiassa oikein nyt tapahtuu?

21.8.2019 12:34

Italian populistihallituksen riitaisa taival tuli tiensä päähän tiistaina pääministeri Giuseppe Conten ilmoitettuaan erostaan. Conten kiista- ja hallituskumppani Matteo Salvini toivoo uusia vaaleja, mutta tilanteeseen on muitakin ratkaisuvaihtoehtoja, Politico-lehti tuo esiin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat