LeoMirala

Homo Sovieticus -geeni

  • Homo Sovieticus -geeni

 Entinen Unkarin suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikula kirjoittaa tämän päivän Hesarissa:

"Unkarin hallituksen ja sitä lähellä olevien tutkijoiden mukaan autoritaarinen hallinto tulee sallia entisille sosialistimaille EU:ssa."

Mitä ihmettä?  Budapestin kaduilla 1956 tuhannet unkarilaiset kuolivat taistelussa vapauden puolesta. Ja nyt unkarilaiset vaativat diktatuuria takaisin. Mistä on kysymys?

Paras selitys on se, että venäläiset tiedemiehet kehittivät jo Stalinin aikana  Homo Sovieticus-geenin jonka saivat siirrettyä alamaisiin viruksen avulla. Jo ennen sotia valtaosa venäläisistä kantoi tätä orjageeniä. Sotien jälkeen geeni saatiin siirrettyä myös valloitettujen maiden asukkaisiin, kuten  unkarilaisiin.  Oli yllätys että  geeni siirtyikin seuraaville sukupolville.

Mitä tehdä? Mielestäni paras ratkaisu olisi tehdä Unkarista EU:n protektoraatti. EU:n  määräämä valtiohoitaja hoitaisi  maassa kaikki asiat

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Hitler geeni.
Vaaleilla Hitlerkin valtaan nousi.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Sitaatissa on järkeä, totta kai hallitus ja sitä lähellä olevat tahot ovat sitä mieltä että heidän menettelynsä tulisi sallia.

"Unkarin hallituksen ja sitä lähellä olevien tutkijoiden mukaan autoritaarinen hallinto tulee sallia...”

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kyllähän me sen tiedämme, että genetiikalla tuskin on vaikutusta siihen, että jotkut vaativat autoritaarista hallintoa. Selitys löytyy sosiologian ja sosiaalipsykologian avulla. Kirjailjoita ja lehtimieihiä sekä tutkijoita löytyy, jotka ovat asiaa käsitelleet. Suomalaisista Anna-Lena Laurén ja Kalle Kniivilä ovat asiasta kirjoittaneet. Mahsa Gessen USA:ssa ja Mihail Zygar Venäjällä ovat aiheesta julkaisseet. Levada instituutti on ainakin Gessenin ja Zygarin tietolähteitä. Instituutti tekee mielipidemittauksia jo 1980-luvulta lähtien. Instituutti ei ole Putinin suosikkeihin lukeutuva.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Leo Mirala: "Sotien jälkeen geeni saatiin siirrettyä myös valloitettujen maiden asukkaisiin, kuten unkarilaisiin. Oli yllätys että geeni siirtyikin seuraaville sukupolville."

Suomalaisia varten kehitettiin oma YYA-geeni, joka myös näyttää siirtyvän seuraaville sukupolville. Tälläkin hetkellä se ilmenee tosiasioita hylkivänä ajatteluna erityisesti turvallisuuspolitiikassa. Puolet suomalaista haluaa ehdottomasti jo etukäteen torjua kaiken ulkomaisen sotilaallisen avun, jos Suomi joutuu aseellisen aggression kohteeksi. Tosin presidentin mielestä liittoutuminen voisi ehkä tulla kyseeseen, mutta sen pitää tapahtua äärimmäisessä hädässä, paniikissa ja pakkoraossa, ei missään tapauksessa normaalioloissa rauhan aikana.

YYA-geeni toimii erinomaisesti. Miehitys jatkuu nyt suomalaisten korvien välissä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuo geenien vaikutus on vielä epävarmaa, mutta kyllä aivoissa todella on eroja myös politiikan kannalta.

https://www.uusisuomi.fi/ymparisto/107866-tutkimus-perussuomalaisilla-on-erilaiset-aivot-–-”jannaa”

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Geeneillä on vaikutusta aivojen kehittymiseen mutta se näkyy siten, että väestössä on vaihtelua näiden suhteen. Kansakunnat eivät ole geneettisesti niin homogeenisiä, että esim. unkarilaisilla olisi autoritaarisuuteen ja konservatismiin altistava geeni jonkinlaisena yhteisenä nimittäjänä.

Ukraina kuului Neuvostoliittoon ja siellä on haluttu läntistä demokratiaa tunnetuin seurauksin. Tuskin ukrainalaisten geenit ovat merkittävästi erilaiset kuin unkarilaisten.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun en jaksa pengata, pidän lausuntoa toistaiseksi vain Petri Tuomi-Nikulan tulkintana, en Unkarin hallituksen tunnustuksena omasta autoritäärisyydestään. Sehän on melko selvää, että miltei mikä tahansa hallitus on sitä mieltä, että sillä on oikeus olla hallitus. Epäröiviä ääniä ei kuulu Rinteen hallituksestakaan, ainakaan vielä.

Toimituksen poiminnat