LeoMirala

Titon eliminointi

  • Tito kuoli 1980 jolloin nationalismi ja hajaantuminen sai vallan Jugoslaviassa.
    Tito kuoli 1980 jolloin nationalismi ja hajaantuminen sai vallan Jugoslaviassa.
  • Stalin kuoli 5.3.1953. Siihen loppui miljoonien omien kansalaisten tappaminen.
    Stalin kuoli 5.3.1953. Siihen loppui miljoonien omien kansalaisten tappaminen.
  • Putin määräsi Skripalien teloitukset
    Putin määräsi Skripalien teloitukset

Vähän ennen Stalinin kuolemaa 1953 suunniteltiin Neuvostojohdossa Jugoslavian presidentin Titon murhaamista. Tekijäksi  ajateltiin agentti Maxia, jolla oli Costa Rican passi. Suunitelma numero 1.:

"Max määrätään pyytämään Titolta henkilökohtaista audienssia, ja sen kuluessa hän suihkuttaa annoksen keuhkoruttobakteereja, jotka aiheuttavat Titon ja kaikkien läsnäolevien kuoleman. Suihke annetaan Maxin vaatteisiin naamioidun äänettömän mekanismin avulla. Maxin ei itse tarvitse olla huolissaan valmisteesta, sillä hänen henkensä pelastamiseksi hänet rokotetaan etukäteen vasta-aineella."

Suunnitelmaa ei ehditty toteuttaa koska Stalin kuoli. Kirjasta Pavel Sudoplatov: Stalinin erikoistehtävissä, kiusallisen todistajan muistelmat, sivu 479.

Samaan tyyliin piti tappaa Sergei Skripal ja hänen tyttärensä. Myrkky oli aivan uutta. Sen tarkoitus, kuten Litvinenkonkin tapuksessa, oli osoittaa maailmalle kuka on tappaja ja että Venäjä voi tappaa kenet tahansa missä tahansa. Valitettavasti Skripalin tapaus epäonnistui, agentit paljastuivat, vain yksi sivullinen ja  GRU:n johtaja kuoli.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

YLE Areenalla on jaossa dokumentti "Houston, we have a problem", jossa esitetään että Jugoslavian hajoaminen oli Yhdysvaltojen masinoima takaisinmaksu Titon myytyä kehitysavuksi naamioiduilla miljardeilla (nykyrahassa 50 mrd dollaria) avaruusosaamista, jota Jugoslavialla ei ollut olemassakaan.

https://areena.yle.fi/1-3788177

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Timo Kohvakka on oikeilla jäljilllä. Joka paikassa ne jenkit hääräävät, väittävät jopa että Jerikon muurien sortumisessa on jenkeillä sormet pelissä.

https://www.youtube.com/watch?v=RyV-zLHRTY0

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Eiköhän tuo ollut suurelta osin Titon itsensä "ansiota" jos dokumentin väitteet ovat tosia.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja
Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Oikea analyysi liittyen Kremlin valtaklikkiin. Näin minäkin ajattelen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Leonhardin kirjassa "Vallankumous karkoittaa lapsensa" kerrotaan, jotta Tito viestitti Stalilnille, että jos salamurhaajien lähettäminen ei lopu, tunnetusti tehokkaat Mustan Käden serbialaiset salamurhaajat lähtevät Moskovaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sudoplatovin kirjasta ei selvinnyt sitä että oli useita kertoja yritetty aikaisemminkin. Sudoplatov piti tällaista yritystä huonona, asia jäi Stalinin ratkaistavaksi mutta tämä ehti kuolla ennen päätöstä.

Toimituksen poiminnat