LeoMirala

Petturien kohtalo

  • Petturi kuolinvuoteellaan
    Petturi kuolinvuoteellaan


Jokainen Venäjän agentti vannoo valassaan puolustavansa kuolemaansa asti Pyhää Venäjää. Jokainen agentti tietää että kuolemanrangaistus seuraa petoksesta. Ei löydy maailmasta niin turvallista kolkkaa jossa petturi voisi elää ilman pelkoa.

Kaikkialla maailmassa rikoksista rangaistaan niin että kaikki sen tietävät, kaikkien tulee peljätä ja rakastaa Lakia. Olisi helppo tappaa petturit tavallisella tavalla niin että siitä ei jäisi kiinni eikä kukaan saisi selville murhaajaa. Tavallisetkin roistot sellaiseen pystyvät.

Mutta suurvallan tulee rikoksen rankaisusta tehdä spektaakkeli niin että koko maailma havahtuu. Vain täten sillä on maksimaalinen vaikutus; omat rakastavat oikeudenmukaista johtajaa ja agentit pysyvät uskollisina  ja koko maailma tunteen suurvallan mahdin.

Litvinenko olisi voitu tappaa huomaamattomasti tuhansin eri tavoin. Mutta se piti tehdä tyylikkäästi ja niin ettei jäisi pienintäkään epäilyä kuka on tekijä. Käytettiin radioktiivista Poloniumia, joka on helppo havaita ja ennenkaikkea ainetta ei muualla valmistettu kuin Venäjällä.

Litvineko tiesi kohtalonsa ja joi Millennium-hotellissa kiltisti entisten työtoveriensa Andrei Lugovoin ja Dimitri Kovtunin tarjoaman "teen". Ehkä uskoi että kuolema seuraa heti, mutta joutui kitumaan kolme viikkoa niin että ehdittiin ottamaan riittävästi kuvia kuolevasta agentista.

Skripalin näytelmässä oli toisenlainen käsikirjoitus. Myrkky oli toisenlainen ja rangaistus kohdistui myös syyllisen tyttäreen joka on vanha venäläinen tapa.

Jos agentti tapettaisiin tavallisilla keinoilla, FBI pääsisi liian helpolla. Todettaisiin vain että joku hullu on syyllinen, Venäjän pelotevaikutusta ei tulisi. Siksi venäläiset ovat nähneet paljon vaivaa jotta asia pysyisi lännen lehdistössä kuukausikaupalla.

Uskon että FBI tiesi alusta asti miksi agentit Aleksander Petrov ja Ruslan Bosirov tulivat Lontooseen. Mutta nykyisen inhottavan Brexit-sotkun takia oli brittihallinnolle eduksi paisutella Sergei Skripalin tapausta tähän asti jo puoli vuotta.

Sekä Valdimir Putin että Theresa May saavuttivat suuren poliittisen voiton. Etteivät vain olisi yhdessä sopineet?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Etteivät vain olisi yhdessä sopineet?" Siis Putin ja May.

Muuten aika osuvaa tekstiä Miralalta, mielestäni. Mutta tuon loppulauseen olisi voinut jättää pois. Tosin voihan sillekin spekulaatiolle joku selitys löytyä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Samaa mieltä kuin Markku Marttila, Miralan spekulaatioiden alkuosa voi hyvinkin pitää paikkansa, loppuosa ei.

Risto Koivula

Nämä eivät ole Venäjän valtion tekoja.

Jasser Arafat kuoli samaan myrkkyyn kuin Litvinenkokin. Ja Berezovski veti itsensä hirteen.

Maailmankaakatusken "Putinin murhista" aloitta Tarja Halonen uudenvuodenpuheessaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Gospodi Koivula, huomaan, että olette hyvin johdonmukainen väitteissänne. Teillä lienee varma tieto siitä, mitä nämä kaksi venäläistä turistia, jotka matkustivat väärennetyillä passeilla, tekivät juuri samaan aikaan Salisburyssa.

Arvaan vastauksenne. Kaikki valvontakameroiden kuvat ja lentoaseman passintarkastustiedot ovat väärennyksiä ja studiotekniikkaa, samaan tapaan kuin amerikkalaisten kuussa käynti. Tässähän on kysymys pääministeri Mayn aseman vahvistamisesta. Asiayhteys on niin selvä, että sen pitäisi ymmärtää (kuten millä Suomessa sanotaan hauskasti) takarivin Taavinkin.

Tämä ystävänne, Dmitri Peskov, on huumorimies. Syylliseksi epäillyn pitää tietenkin päästä osallistumaan rikostutkintaan. Tämähän on, kuten gospodi Koivula tietää, vanha venäläinen perinne, jota noudatetaan tinkimättä esim. oppositiojohtajien rikoksia tutkittaessa.

Risto Koivula

Totta helvetissä Venäjän pitää päästä osallistumaan tasavertaisesti tutkimuksiin, jos sen kansalaisia epäillään. Englannilla varmaan on sisäpiiritietoja niiden agentinhommista, mutta tämä on tavallinen kriminaalirikosasia niin kauan kuin joku todistaa sen valtiolliseksi rikokseksi. Englanti on antanut siinä väärää tieto, että myrkky olsi Novitshokia. Sen on USA:n Ilmavoimien entinen päälääkäri Ron Paulkin todennut meneen kertaan, joka oli niitä myrkkyjä aikanaan tutkimassa ja hävittämässäkin.

Venäjä välittää kissan paskat niiden pakotteista.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #16

Tässä asiassa onnittelen Venäjää onnistuneesta iskusta. Putin on kova jätkä. Olisipa meillä lännessäkin yhtä kovia jätkiä.

Ei meilläkään päästetä rikollisen kavereita murhatutkimuksiin. Mutta ymmärrän hyvin Risto Koivulan peitellyn ilon! Putin onnistui hyvin!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #16

"tämä on tavallinen kriminaalirikosasia niin kauan kuin joku todistaa sen valtiolliseksi rikokseksi"

Gospodin Koivula uskoo siis, että Venäjän syyttäjävirasto tms. pystyisi objektiivisesti tutkimaan ja löytämään todisteet ettei Venäjän salainen palvelu, GRU, ole voinut syyllistyä tähän murhayritykseen. Britit eivät siihen näköjään usko.

Taidatte olla ystävänne Dmitri Peskovin kaltainen huumorimies. Juttunne alkavat muistuttaa erään paroni von Münchhausenin tarinoita.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #25

Syyttäjänvirasto tutkii konkreettisia henkilöitä virka-apupyynyöjen pohjalta, missä ovat milloinkin olleet ja mitä tehneet, olisiko ollut motiivia (GRU:ta ei ihan heti ensimmäisenä siinä suhteessa epäillä, mutta ei se absoluuttisesti pois suljettukaan minkään "luonnonlain" kukaan ole), pääsyä myrkyille, vanhoja tai uusia kaunoja, "kalavelkoja".

Jos Venäjän viranomaisten tutkimuksiin "ei luoteta", eivät hekään luonnollisesti luota muiden tällä tavalla väärinjärjestettyihin varsinkaan "tutkimuksiin". Eivätkä luovuta keitään tutkittavia.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #27

"GRU:ta ei ihan heti ensimmäisenä siinä suhteessa epäillä, mutta ei se absoluuttisesti pois suljettukaan minkään "luonnonlain" kukaan ole"

Mille viranomaiselle Venäjällä tämän jutun tutkinta siis kuuluisi. Kyllä kai sitä voidaan tutkia ilman brittien lupaakin.

Tämä liittymä paroni Münchhauseniin on siinä, että ko. paroni pystyi nostamaan itsensä ja ratsunsa suosta omasta tukastaan nostamalla. Venäjä pystyisi nostamaan itsensä tästä "suosta" samalla tekniikalla.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Niin ja Stalin oli täysin vailla osallisuutta Trotskin murhaan Meksikossa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Koivula se jaksaa käydä Venäjän puolesta ristiretkeään.

Nikolai Holopainen

Missä isä ja tytär Skripal ovat?

Risto Koivula

Skripal oli lopettanut agentinhommat 1996.

Hänellä ei voinut siis olla mitään tietoa vaikkapa Kadyrovin toimista, joilla tshetsheniagentteja uitettiin ISISin. Sellaisten laulamisesta olisi tullut varmaan kuolemantuomio - aiheellisesti...

FSB:stä eläkkeelle jäätyään hän oli edelleen toiminut toimistosihteerinä jossakin järjestössä. Sitten hän oli siirtynyt, loikannut länteen 2000-luvun alussa. Ja taatusti oli jo kymmenen vuotta sitten viimeistään laulanut tietonsa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ennemmin tai myöhemmin Venäjän täytyy panna petturin kuolemantuomio täytäntöön. Mitä siitä tulisi jos Putin alkaisi pehmoilemaan? Tapetaanhan toimittajiakin paljon pienemmistä rikoksista.

Jokainen salapoliisi tietää perusasian: kun joku murhataan, ensiksi on selvitettävä motiivi, kuka hyötyy murhasta.

Ettei vain olisi käynyt niin että Putin ja May sopivat asian etukäteen?

Putin sai hoitaa homman koska hänellä oli parempi tekninen valmius ja hän hyötyy enemmän.

Risto Koivula

Mitä helvettiä tästä kukaan olisi hyötynyt?

Vai väitätkö, että likka olisi ollut joku suurtietäjä?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eihän sille mitään mahda, että loikannutta agenttia voi pitää maanpetturina. Maanpetturuus taas on kuolemanrangaistuksen ansaitseva rikos monessakin maassa.

Hieman ihmettelen Isoa-Britanniaa, miksi se haalii Venäjän ex-agentteja. Onko siinä jotain ideaa?

Risto Koivula

Niille on luvattu kärytilanteessa turvapaikka - niin kuin Mano Koivisto lupasi talousrikollisille armahduksen.

Hodoekovsksit ja Berezovskit ajoivat 90-luvulla sellaista systeemiä, että jos jossakin firmassa on englantilaisia osakkaita, sen riidat valtion ja muiden firmojen kanssa pitäsi ratkaista ENGALANNIN alioikeuksissa...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jokainen Venäjän ystävä ja putinisti on tyytyväinen että Venäjä näyttää mahtinsa tällä tavalla tappamalla pettureitaan. Mutta viran puolesta jokainen kirkuu että todistakaa se, on muillakin samanlaisia myrkkyjä ja lännen mies on yhtä paha jne.

Risto Koivula

Venäjän hallituksella ei ole todisteiden valossa mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Jokin hallitus voi järjestää tällaisia false flageja ketä vastaan hyvänsä.

Tämä on pelkkä veruke asettaa pakotteita, joiden luullaan heikentävän Venäjän taloutta.

Tähän ei ole myöskään mitään keinoa vastata, koska se, mitä vaaditaan, on että Putin ja demokraattinen hallitus syrjäytetään, ja asetetaan syytteeseen jonkun hörhön "valtiollisesta murhasta" jossakin helvetinkuusessa, jossa sillä ei lisäksi ole mahdollisuutta edes perehtyä asioihin omakohtaisesti.

Sellainen vallankaapus olsi absoluuttisesti laiton, ja aikeuttaisi sisällisodan, mahdollisesti myös sen uudn "haalituksen" sodan Kiinaa vastaan.

Mitään sellaista ei tule missään tapauksessa tapahtumaan tällaisita syistä, täysin turhaa märhetä tällaista paska.

Venäjän pitäisi tosiaan panna suhteet poikki niihin maihin, jotka tällaisia metkuja manöveeraavat.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö siinä ole riittävästi motiivia että Venäjän lain mukaan petturiagentti on kuolemansa ansainnut. Agenttien tehtävä oli vain Venäjän lain määräämän rangaistuksen toteuttaminen. Eli lännessä sitä sanotaan murhaksi mutta Venäjältä katsottuna kyseessä oli tuomion täytäntöönpano.

Eikö tässä ole jo riittävästi motiivia ja ainakin aihetodisteita?

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #20

Että olisi tehty niin kuin USA ja Turvallisuusneuvosto Osama bin ladenin kohdalla.

Minkähänlainen lain määrämä tuomio Skripalilla sitten oli? Kuolemantuomio?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tietysti petturiagentin tuomion täytäntöönpano oli Venäjän hallinnon toimeenpanevan osaston tehtävä. Ehkä asiasta informoitiin Putiniakin. Mutta eihän Putin olisi voinut estää rangaistuksen toimeenpanoa, silloinhan hänkin olisi syyllistynyt lain rikkomiseen!

Risto Koivula

Tarkoitatko, että likka on petturiagentti?

Se vanha hörhö on ollut 25 vuotta pois agentinhommista.

Likalla oli ollut jokin sulhassekoilukin vähän aikaisemmin ... ties mikä "Rudolf" vai mitä ne nyt oli...

Risto Koivula

Vastaavanlainen "petturi" kuin jos minä "teollisuusvakoilisin" 80-luvun rakennusviejiä... tosin ne tuloksethan nähtiin ja testattin siellä paikan päällä. Mutta silloiset menetelmät...

Risto Koivula

Miten Suomeen tulisi maailmalla suhtautua, jos ilmenisi, että Halonen olisi järjestänyt Rissalan lentoturman jonkin CIA:n klikin kanssa ja päässyt sillä presidentiksi?

Sitähän meinaan aina "epäillään", mitä itse on, jopa aivan määritelmällisesti.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Väitteesi voisi olla uskottavampi jos vaihdat CIA:n tilalle GRU:n

Risto Koivula

https://en.news-front.info/2018/09/28/skripal-case...

" Skripal case: Israeli expert on the work of the special agents

Date of publication: 28 09 2018, 12:05

An Israeli expert on international terrorism, writer Alexander Brass, shared his view on the case of the Skripals poisoning in Salisbury. Brass draws parallels between the work of the special services of Israel and Russia – he believes that if to compare the British version with the practice of the special agents, then the absurdity becomes obvious.

“Alexander, so what, in your opinion, happened in Salisbury?”

-There was a rough provocation by the British special services. In my opinion, this is obvious.

– Why do you think so?

“There’s a lot of stupidity on stupidity.” The story with Petrov and Boshirov does not hold up any professional peer review. According to the Brits, the Skripals were poisoned by GRU agents (this is what the department is called, although this is now the Main Directorate of the RF General Staff).

I want to explain how the special services work. If you need someone to eliminate, then this is a very serious operation, which is being prepared for a long time. A very significant material and human resource is allocated. We are talking about dozens of employees. On the territory of this state, an “advanced command post” is being created.

In the operation, a technical support group, a logistic group, a cover group, an external surveillance group and a group of performers are involved.

The performers themselves appear at the very last moment. They do not go anywhere, lighting up on cameras, do not use public transport, but move on rented cars, which they do not rent themselves. And the more they will not stop in hotels, but will live on safe houses provided by the logistics group.

Such groups do not come under the passport of their country, do not go to the embassy for obtaining a visa, leaving fingerprints. This is complete nonsense. Professionals do not work that way.

If the GRU acted, both the killers and the other participants in the operation would come to the UK on the passports of other countries that have visa-free relations with it. Here, two alleged GRU officers go to the embassy, ​​leave their fingerprints there, get a visa, stop at the hotel, pass under all the cells. This you will not find even in ladies’ detective novels.

– Maybe it is unprofessionalism associated with the degradation and decay, which after the collapse of the Soviet Union took place in all structures and institutions of society, including in the special services? Lost skills, methods, no one to teach young people. There is such an opinion.

– This is an opinion at the level of kitchen conversations. Where did the armed forces and the military-industrial complex of the Russian Federation manage to raise such a “bardak” to such a level as they could organize the World Cup and the Olympics at such a high level? The GRU has always been and remains one of the most professional and most intelligent intelligence agencies in the world.

If the GRU decided to eliminate Skripal, then I have a question: why was the “Novichok” used? This is not a remedy, it’s a chemical weapon of mass destruction. It’s like dropping an atomic bomb on a city to kill one criminal. When special services eliminate an object, they always try to do it so that no autopsy shows that he was poisoned.

– Can you give examples?

– I can give many examples. In 1978, the well-known international terrorist Vadia Haddad, one of the founders of the Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), was killed. “Mossad” did not take responsibility for this, but sewed in a bag you can not hide. A potent biological poison was mixed with chocolate. Within three months he died of a painful and incomprehensible illness in the GDR clinic. His autopsy was conducted at the University of East Berlin. No trace of poison was found. The doctors assumed that he died of leukemia.

– How did you know that he was killed by Mossad?

– Information about this began to leak a few years ago. It came from Algeria. One of the former Mossad agents during another trial gave evidence that he witnessed how this happened, calling the specific names of the performers. This man also confirmed that he was a participant in this operation. This information was also confirmed by other, non-overlapping sources.

– Were there any cases when the Mossad operation ended unsuccessfully and the enemies of Israel were still alive?

– Take the last unsuccessful attempt of the Israelis to kill Khaled Mashaal, one of the leaders of the terrorist organization Hamas. He would have been killd if he had not been given an antidote at the last minute.

Everything happened on September 25, 1997 on one of the streets of Amman – the capital of Jordan. Just some passer-by, who was next to Mashaal, “accidentally” stumbled and splashed the liquid from the can of Coke to his neck. The next day Mashal would have died of a heart attack, and no traces. But the performers were seized on the spot. After that, the King of Jordan Hussein demanded that Israel provide an antidote, and in return promised to release Israeli agents.

– That is, substances that leave no traces are not detected by expertise and imitate death from the disease, the secret services have long been known?

– That’s it. Could the GRU not have been able to use some other poison, and not the “Novichok”, which leaves traces everywhere? If such technologies were in the special services already in the 1950s, do not the GRU have them today?

Let’s talk about the cameras. The UK on this some kind of fad. In no country in the world there is such a number of surveillance cameras per capita.

If I’m not mistaken, about one camera for 15 people. Literally every meter is looked through. MI5, the British counterintelligence service, is considered one of the best in the world. And if Britain took care of Skripal, he was very well guarded. At least his house was hung with all the cameras, which are only possible.

If, according to MI5, these agents visited Salisbury, they came to the house of Skripal and coated the door handle with this substance – so show the records from the cameras! How can it be that it was at this point that the cameras suddenly turned off?

“But maybe these agents found the cameras and turned them off?”

“If you say that the GRU has deteriorated so badly that it has lit up everywhere and left its mark, why did this degraded intelligence agency manage to turn off the surveillance cameras near the Skripal house at the right time?” Where is the logic?

– When our agents killed the Chechen terrorist Zelimkhan Yandarbiyev in Qatar, they got caught and were captured by the local police. True, they carried out the task …

“And how many Israeli agents were arrested?” This does not mean degradation. I do not know what happened after the collapse of the USSR in the GRU, but I know what happened in the Foreign Intelligence Service, since I had been friends with one of the very high-ranking officers of this service for many years in retirement. We had very close, friendly relations with him for many years. Unfortunately, he died a few years ago.

He told me that the degradation of the special services is only an appearance. He retired, because he already had years of service and he did not agree with the mess that was going on in the country. But there was no mess in the secret services! Who wanted to – left. But was there a leak of information? Have they discovered an agent network? Agents of Soviet special services worked all over the world. Have any of them suffered? No one. The mess can be anywhere, but not in the special services.

– Let’s admit. All this really looks strange – first let out Skripal, then kill him. Would not it be easier to just leave him in jail?

– Now about the personality of Sergei Skripal himself. The main version, which is voiced by the British side, is revenge. But in special services there is no such thing as revenge. Neither the Israelis, nor the Russians. Only the Cubans had it. We must understand that the special services are a very practical organization. Why revenge? A person is eliminated only when he can cause real harm. The Skripal has already done harm. He could not do more harm.

– For example, as a lesson to other potential traitors, no?

– No. I once asked my acquaintances who worked in your special services (I have never had any contact with active staff, only with retirees): “Why did not Kalugin be killed?” And they answered me with a counter question: “Why haven’t you eliminated the defector? “I said: he has already done harm. To eliminate him, it is necessary to develop a very serious operation, to send people, people should risk their lives. For the sake of what – for the sake of revenge? They say: “For the same reason, we do not touch Kalugin and do not touch anyone.” Israelis are not even exterminated by former terrorists. At the moment when the terrorist stops terrorist activities, regardless of what he did before, he is left alone. The only ones who were persecuted to the end were Nazi criminals.

– There is an opinion that he was eliminated because he taught at the counterintelligence school and taught young employees how to deal with the GRU.

– And what, in MI5, except for Skripal, no one knows how to do it? I think they know it better than him.

– In such cases, there is a very simple practice. When Skripal was taken on treason, he probably was intelligibly explained: either you go to life imprisonment and you will be in solitary confinement somewhere beyond the Arctic Circle, or you will receive 12 years of strict regime in the European part of Russia. But for this, you must fully tell what you have handed over, and give evidence. To cooperate with the investigation.

Similarly, when the former colonel of the Defense Intelligence of Israel’s Defense Intelligence Department, I did not name him, went into business and got into debt.

He went to Lebanon to buy heroin and conduct a drug deal, and was captured by Hezbollah. He told everything he knew, inflicting enormous damage to Israel’s defense capability. Because he was an officer on this site, he worked for Lebanon.

The Israelis exchanged him, they pulled him out. He was told: let’s make a deal. You will not be prosecuted. But you must thoroughly, in every detail, tell what you told them. We need to know what they know. The same was with Skripal. And there was simply no need to eliminate him.

– So there was no motive for Russian special services?

– There was no motive. Then, imagine: they used “Novichok”, they carried it with them in a bottle from under the perfume. In the practice of special services this does not exist. Performers go light, with other people’s passports. They receive weapons on the spot. And when such a group of liquidators works, it works autonomously, without affecting the local residency. In case of failure, do not harm the residence. When the surveillance is working and the capture team is working, they do not know each other in person, they communicate only through certain communication channels.

– The question is also why the poison did not act instantly, and Skripal was still wandering about for a few hours.

– It’s a different matter. The British are so disrespectful to Russia that even provocation can not be done at a decent level. It’s even humiliating. Therefore, Russia does not comment on this in any way. And why is it necessary to comment on some kind of nonsense?

It took half a year to Brits to find the “suspects.” Although they left their full personal data and fingerprints in the embassy when they received visas. This is a separate nonsense. Then Russia said: please! Here they are, here’s their interview. If they were active GRU officers, they would not have left their fingerprints in the embassy for anything.

“Who are they?”

– I do not know who they are, but certainly not employees of special services. If the GRU needed to kill Skripal, he would now be dead. This would have been done quietly and without scandal.

“Why Britain needs this?”

– This is a well-thought-out strategy of demonization and international isolation of Russia. In the UK, as in the rest of the Western world, everything works very simply. Most people do not read newspapers at all. And those who read, do not understand half. But everyone sees the headlines. Provocation with the Skripals is needed to exclude the Russian Federation from the Commission for Investigating the Use of Chemical Weapons in Syria. This is a minimum program. "

Toimituksen poiminnat