LeoMirala

Jos Venäjä voittaa infosodan

  • Jos Venäjä voittaa infosodan

Venäjän ystävät käyvät yötäpäivää kiivasta informaatiosotaa  Suomea vastaan. Me harvaluisat isänmaalliset olemme pahasti tappiolla. Nyt on aiheellista kysyä mitä tapahtuu kun suomalaisten enemmistö on tullut Venäjä-mieliseksi?

* Erotaan EU:sta, kauppasopimukset uusiksi. Silloin saavutamme riippumattomuuden lännen kauppa- ja muista  fasistisista järjestöistä. Voimme liittyä demokraattiseen Euraasian Unioniin.

* Euron käytöstä luovutaan. Vanha markka takaa maan itsenäisyyden, ruukin patruunat voivat jälleen devalvoimalla saavuttaa miljardivoittoja, elintaso nousee uusiin lukemiin.

* Natosta ja kaikista sen kanssa tehdyistä sopimuksista erotaan. Armeija ei tarvitse uusia  aseita, kuten  hävittäjiä. Suomen puolustukseen riittää tehokas sissiarmeija mallia Che Quevara.

* Puolustussopimus Venäjän kanssa
* Kansanäänestys Venäjään liittymisestä, pienet vihreät miehet tulevat valvomaan vaaleja kuten Krimillä.
* Russofobien uudelleen koulutus .
* Venäjänkieli toiseksi viralliseksi kieleksi.
* Ystävät ja trollit palkitaan, Väyrysestä presidentti ja Lipposesta pääministeri.
* Kostetaan kaikille jotka ovat pahoittaneet Suomessa asuvien venäläisten mieltä kuten Rufin perustamiskokouksessa esitettiin. Lapsien kaappaajat Siperiaan.
* Nämä ja monia muita etuja tulee liittymisestä Venäjän Federaatioon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (98 kommenttia)

Tomi Vaalisto

Älä murehdi Leo.

Noita itätrolleja on Suomessa parisenkymmentä ja heidän vänkäyksensä perustuvat samojen hokemien toistoon uusin otsikoin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miten ne kaikki ovat löytäneet tiensä tänne US-blogeihin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niitä löytyy vähän sieltä sun täältä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, melko hyvä. Siinähän tuo putinistien märkä päiväuni luuraa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Sitähän se Ilkka Luomakin koko ajan haluaa, että Venäjän kanssa tehtäisiin puolustussopimus.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tänne kirjoittelevat putinistit on pieni riesa. Mutta taustalla on Suuri ja Mahtava.

Ajatelkaapa että Suomen hallinnon ja armeijan johdossa on lukuisia myyriä.
Populistien viha EU:ta vastaan voimistuu.
Venäjä voi painostaa jos emme tee kuten käsketään: Pakolaisia voi tulla itärajan takaa vaikka satoja tuhansia, Fortumin miljardi-investoinnit voidaan kaapata jos emme Hanhikiven voimalahankkeessa ole suosiollisia. Hjalliksen oligarkit ovat jo uineet Suomeen jne.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Mutta taustalla on Suuri ja Mahtava."

Yksi oire rasistisesta ryssävihasta (tai -rakkaudesta) on se, että ei osata erottaa Neuvostoliittoa ja Venäjää toisistaan.

Ryssävihan kulta-aika

Evil empire 2.0: West conjures up ghost of Soviet past to vilify Russia

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Stalin ryösti meiltä Karjalan, eikö niin?
Ei Putin, eikö niin?

Mutta miksi Putin pitää Stalin ryöstösaalista itsellään, miksei ystävyyden eleenä palauttausi Karjalaa jolla ei tee mitään?

Jussi Säntti

Vaaleissakin ääniä tule parikymmentä kärkinimille.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Taas sotketaan kaksi eri asiaa yhteen:

1) EU-kritiikki siltä pohjalta, että EU-toteuttaa sellaista politiikkaa, joka pidemmän päälle uhkaa Suomen olemassaoloa itsenäisen kansakuntana. Nythän mm. mielipiteen vapaus on uhattuna. Kansallista omaa lainsäädäntöäkään ei enää sallita.

2) Venäjän valtapoliittisia pyrkimyksiä tukemaan pyrkivä EU-kritiikki, jossa uskotaan, että EU:n hajaantuminen on Venäjälle ensisijaisen tärkeä geopoliittinen tavoite ja intressi - mitä se ei välttämättä edes ole, vaan koko teoria on osaltaan myös länsimielisten kehittelemää viholliskuva-propagandaa. Venäjän EU-vastaisuus riippuu paljolti myös EU:n luonteesta. Miksi Venäjän tulisi pitää kulttuurisesti, taloudellisesti ja nyt myös militäärisesti aggressiiviseksi käyvästä EU:sta, jota eurooppalaiset eivät välttämättä itsekään halua?

Jos ei sallita itsenäistä ts. kuvitteellisista Venäjä-kytköksistä vapaata EU-kritiikkiä eikä ymmärretä sitäkään, että Suomi on perinteisesti ollut aina Venäjä-kriittinen ja osaa olla sitä ilman liittovaltio EU:n tai Naton apua, niin keskustelut eivät etene minnekään, vaan perustuvat leimakirveiden käyttöön ja omien mielipiteiden jyräämiseen vasta-argumentteja kuulematta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Ongelma on lähinnä siinä, että avarasti asioita katsovat ihmiset, kun tuovat esiin ongelmia eurosta ja eu:sta ja vaativat näihin ratkaisuja, niin täällä on eurostouskovaisten armeija pyrkimässä piilottamaan nuo aiheelliset kysymykset.

Keinoina rinnastaa eu:n ja euron ongelmiin ratkaisuja haluavat putinisteiksi tai venäjän trolleiksi.

Tämän seurauksena on päädytty tilanteeseen, josta jopa kiina on kateellinen.
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/674265-e...

Sensuroimalla vapaata mielipiteen ilmaisua.

Tähän on päädytty, koska eurostouskovaiset eivät kykene mitenkään vastaamaan kysymyksiin saati perustelemaan EU:n ja Euron ongelmista tai varsinkaan niiden ratkaisusta, mutta se sisäinen unelma haavemaailmasta ilman rajoja on niin vahva, että pitää luoda tällaisia trollijulkaisuja sitkeästi viemään tuota haavemaailmankuvaa eteenpäin kaikista faktoista välittämättä.

Annan yksinkertaisen vihjeen, miten pääsette eroon meistä kiusallisista eu/eurokriitikoista (joilla ei ole mitään tekemistä venäjän kanssa).

Yksinkertaisesti Teidän ei tarvitse mitään muuta, kun kertoa, miten ratkaisette Eurokriisin ja EU:n ongelmat. Siis lyhyesti Hitauden ja kankeuden, joka johtuu sekä, eri mieltä olevista jäsenmaista, että eri talouden tilassa olevista jäsenmaista.

Voidaan ohittaa tässä kohtaa turha veivaaminen ja mennään suoraan niihin kahteen mahdolliseen ratkaisuun, jotka me eu/eurokriittiset olemme Teille valmiiksi miettineet.

Eli onko se 1. Liittovaltio vai 2. EU:n jakautumaan osiin?

Kumman vaihtoehdon kirjoittaja haluat?

Kaikista tärkeintä Europalle olisi nyt yhteistyö ja kaikista eniten sitä jarruttaa tällä hetkellä EU. Sori kun olen tätä mieltä, jonka pystyn myös perustelemaan. Putte ei mulle maksa siitä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitos, olipa kerrankin asiallinen kirjoitus, oli pakko hieman miettiä.

Tiedän sisältä päin EU:n valtavat ongelmat, edes veroparatiiseja eivät ole kyenneet lopettamaan Unionin alueelta ym. Miten valtavat ongelmat ratkaistaan, sitä ei tiedä kukaan, en ainakaan minä. Tiedän vain että jotenkin on mentävä eteenpäin ja ainakin turvattava rauha Euroopassa. Jos ongelmat kyetään ratkaisemaan niin mielestäni ainoa ratkaisu on jatkaa kohti liittovaltiota.

Ajatellaanpa Intiaa joka on monessa uhteessa EU:n kaltainen. Nyt siellä vallitsee kohtalainen rauha vaikka on paljon ongelmia. Jos Intian osat eroaisivat liittovaltiosta seuraisi vain sotia ja kaaos. Jos EU hajoaisi, seuraisi sama. Venäjä pyrki kaikin tavoin heikentämään EU:ta.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei voita. Toivotaan, ettei muutkaan vouhkaajat voita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei voita. Toivotaan, ettei muutkaan vouhkaajat voita."

Infosodan voittavat ne jotka parhaiten ymmärtävät sen miten ihmismieli toimii ja sen että ihmisen aivot toimivat kuten robotin aivot, eli niin kuin ne aivot on ohjelmoitu toimimaan.

Sivistys on vain pinnallista ja järki on hyvin heikkoa.
Infosodan voittavat ne jotka osaavat vedota ihmisen syvimpiin vaistoihin.

Olen sitä mieltä että venäläisillä on paremmat keinot niihin vaistoihin vaikuttamisessa. Ei niiden viesteissä tarvitse mitään järkeä olla, ne voittaa silti sen infosodan ...... ellei lännessä oteta samoja konsteja käyttöön mitä Venäjä käyttää.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Hyviä pointteja, vain yksi puuttui: taloudelliset edellytykset tuoda äänensä kuuluville joka kotiin ja joka työpaikalle. Jotta mielipide tulisi kuulluksi, jonkun, joka kannattaa kyseistä mielipidettä, pitää omistaa sanomalehti tai tv- tai radiokanava tai useita. Tämä on kapitalistista sananvapautta käytännössä: jokainen saa sanoa, mitä haluaa, mutta kuulluksi tulemiseen tarvitaan paljon rahaa.

Venäjällä on tietysti taloudelliset resurssit saada näkökulmansa kuuluville.

RT Win: Clinton asks for cash as US 'losing world info war'

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen ihmetellyt, miksi joillakin on tarve osoittaa Suomi jatkosodan aloittajaksi ja myös syylliseksi talvisotaan. Josta jo siirrytäänkin Yhdysvaltojen käymiin sotiin...

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Juuri näin. Kun puhutaan Talvisodasta, tiltut siirtyvät heti Operaatio Barbarossaan...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Stalin rakasti Suomen kansaa..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Mutta venäläisiä hän halveksui. Kun YYA-sopimusta oltiin sorvaamassa Moskovassa Paasikivi oli kovana tekstin sanamuotovaatimuksissaan ja Molotov yhtä kovana toisella puolella. Tietyssä vaiheessa Stalin myöntyi Paasikiven löyhempään sanamuotoon ja taputti tätä olkapäälle viitaten Molotoviin päin sanoen: "Mitäs me noista venäläisistä!"

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

"Stalin rakasti Suomen kansaa.."

Lähes 100.000 sankarivainajaa kiittää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16

Ilkka Luomalta olen kuullut tuosta Stalinin rakkaussuhteesta Suomen kansaa kohtaan. Emme kai epäile Ilkan tietoja?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #17

Kyllä Luoma tietää nämä psykologiset asiat.

Stalin tietysti rakasti omaa neuvostokansaansa yli kaiken. Jos hän tappoi vaikkapa viisi miljoonaa neuvostoliittolaista ja vai satatuhatta suomalaista, eikö ole loogista päätellä että Stalin rakasti suomalaisia 50 kertaa enemmän?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #17

Mulla oli sama historianmaikka lukiossa kuin Ilkalla keskikoulussa. Tuo maikka oli kyllä vasemmistolainen, mutta ei hän kovin kauniisti Stalinista kertonut.

Keskikoulusta Ilkka ei siis ole rakkauttaan Stalinia kohtaan saanut eikä hän ole keskikoulun jälkeen historiaa lukenut, koska meni ensin ammattikouluun ja sitten kauppaopistoon.

Ilkka oli muuten Savonlinnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja 70-luvulla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #20

Mielenkiintoista. Kyllä täytyy antaa Ilkalle tunnustusta kun hän vaatimattomista lähtökohdistaan ja huonosta lukupäästään huolimatta on päässyt informaatiosodasssa ihan huipulle, ihan valtakunnantasolle. Voisi jopa sanoa että Suomen Mestariksi. Emme me toiset sellaiseen pysty.

On hienoa että Ilkka on löytänyt kokoomuksen veljespuolueesta itselleen ja perheelleen leivän ja borskeiton smetanan kanssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

Stalinilla oli tietynlainen rakkaussuhde Otto-Wille Kuusiseen, jota hän kutsui jopa venäjäksi väännetyllä hellittelynimellä. Neuvostoimperiumin johtajana ja yksinvaltiaana Stalin tietysti toteutti neuvostoimperialismin päämääriä, mutta joissain yhteyksissä hänen taustansa pienen Venäjän naapurimaan etnisenä edustajana heijastui aavistuksenomaisesti hänen asenteessaan suomalaisiin. Paasikivihän neuvotteli myös venäjän kielellä ja molemmilla heistä, niin Paasikivellä kuin Stalinillakin, oli voimakas vierasmaalainen korostus tuossa heidän ainoassa yhteisessä kommunikaatiokielessään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Olen ihmetellyt, miksi joillakin on tarve osoittaa Suomi jatkosodan aloittajaksi ja myös syylliseksi talvisotaan."

Joillakin vain on ihmeellinen tarve kertoa asiat niin kuin ne oikeasti ovat.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mielestäsi on siis totta, että Suomi aloitti Jatksodan ja oli syyllinen Talvisotaan? Sitten vaan siihen väitteeseen linkit ja lähteet...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #74

Suomi oli syypää talvisotaan samalla logiikalla kuin turpaansa saanut kaveri, joka ei vapaaehtoisesti luovuttanut ryöstäjälle lompakkoaan pimeällä kujalla, vaan vasta silmä mustana. Oma syynsä, että sai mustan silmän.

Tomi Vaalisto

""Olen ihmetellyt, miksi joillakin on tarve osoittaa Suomi jatkosodan aloittajaksi ja myös syylliseksi talvisotaan."
Joillakin vain on ihmeellinen tarve kertoa asiat niin kuin ne oikeasti ovat."

Janne Kejokin on lintsannut hissantunnit koulussa:

Jatkosodan aloitti itänaapuri 22.6.1941 klo 6.05 ja kun Neuvostoliitto pommitti surutta kaupunkejamme kolme päivää eduskunta totesi Suomen olevan sodassa. Talvisota alkoi 31.11.1939 klo 6.50 kun Puna-armeija aloitti tykistöiskut maatamme kohtaan.

Nämä trollit hokevat koko ajan, että "Suomi aloitti", mutta ne detaljit. Jatkosodassa suomalaisjoukot ylittivät rajan vasta heinäkuussa 1941 ja Talvisodassa eivät ollenkaan. Ryssä siis aloitti.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #85

On tragikoomista, että edelleen niin moni suomalainen hokee tuota 1930-luvun propagandaa. Historioitsijat (suomalaisetkin) ovat ainakin jo 1950-luvulta lähtien tunnustaneet tosiasiat eli että Suomi valmisteli jatkosotaan lähtemistä ja aloitti sen yhdessä Saksan kanssa -- ihan niinkuin Suomessa oli jo talvisodan päättyessä vannottu. Miksi ihmeessä tosiasioiden tunnustaminen on niin vaikeaa?

Suomen tie Natsi-Saksan rinnalle 1940 (osa 1)

Suomen tie Saksan rinnalle 1940 (osa 2)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #88

Ai että 30-luvun propagandassa jo väitettiin Neuvostoliiton aloittaneen jatkosodan?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #88

Sinä väitit, että Suomi aloitti Jatkosodan Ei aloittanut. NL valmisteli Jatkosotaa jo paljon aikaisemmin. Jatkosota oli myös Talvisodan suoraa seurausta. Se ei ollut mikään erillinen sota puhtaalta pöydältä.

"Venäjän puolustusministeri Timoshenko ja Meretskov allekirjoittivat 18.9.1940 dokumentin nro. 103203, joka oli de facto hyökkäyssuunnitelma Suomeen.
Suunnitelmassa käskettiin mm. tunkeutua Keski-Suomeen, tuhota siellä Suomen armeijan pääjoukot, sekä miehittää koko Keski-Suomi... Samanaikaisella pääiskulla Rovaniemen-Kemin suuntaan katkaista Suomi kahtia ja eristää Suomi Ruotsista ja Norjasta"

Mark Solonin, 22.Juuni, 2009, sivu 24

Juha Hämäläinen

En ole nähnyt infosotaa idästä missään Suomen omassa mediassa. Täysin käsittämätön väite. Lännen aivopesu on kyllä erittäin voimakasta.

Suomessa oltiin ensin vuosikymmenet kyykyssä itään ja nyt USAan ja Berliiniin. Eikö löydy mitään tasapainoisempaa tapaa nähdä maailma. Miksi pitää aina mennä yksipuoliseen hulluuteen.

Minä en halua, että kumarramme Moskovan tai Washingtonin suuntaan. Kumpikaan taho ei aja meidän etuamme tuumaakaan vaan vain omaansa. Berliini ei ole sen kummempi isäntä. Sakut vain tyytyvät taloudelliseen sotaan.

Tomi Vaalisto

Tässä on oikein tutkimus: http://www.irsec-hub.org/download/docs/412_is-pro-...

Trollien hokemat ovat tunnetusti lähtöisin itänaapurista ja ne ovat pääpiirteissään nämä:

1. YHDYSVALLAT

* Haluaa dominoida maailmaa ja aikoo kontrolloida jokaista valtiota.

* On jatkuvasti aloittamassa ja kylvämässä kansainvälistä riitaa, ja on kaikkien värivallankumousten takana.

* Kieltäytyy näkemästä globaalin hegemoniansa romahtamista.

* Kaikki sen väliintulot (kuten Irak, Afganistan, Syyria, Libya jne.) ovat epäonnistumisia; USA on sen vuoksi vastuussa kansainvälisestä terrorismista.

2. 3. NATO JA EU

* Ovat hyökkäyksen alkuunpanijoita.

* Ovat vieraita valtoja ja haitaksi isäntämaille.

* Ovat romahtamassa.

4. UKRAINA

* Ei ole demokraattinen vaan fasistien ja Banderan seuraajien johtama.

* Sen hallitus ja presidentti ovat USA:n käsinukkeja.

5. 6. MEDIA, POLIITIKOT

* Ovat manipuloivia ja puolueellisia.

* Ovat bisneseliitin kontrollissa.

* Käyttävät propagandaa manipuloidakseen julkista mielipidettä.

7. VENÄJÄ

* Ei ole täydellinen, mutta on vähemmän aggressiivinen kuin länsi.

* Venäjä vain vastaa lännen aggressioon.

8. TULEVAISUUS.

* Tulee olemaan paljon konflikteja.

* Tulevaisuus on Kiinan ja Venäjän liiton, joka tulee tuomaan lopun Amerikan terrorille.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tuon paremmin asiaa ei voi sanoa. Muistaakseni olen itsekin viitannut samaan tutkimukseen.

Kun tietyt tyypit täällä toistavat papukaijoina noita Kremlin teesejä ja luulevat olevansa kovinkin EU-kriittisiä, he eivät näe metsää puilta. Ongelma on vähän sama kuin oikeasti hullulla, joka ei tiedä eikä voi tietääkään olevansa hullu.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Ei vaikuta objektiiviselta ja puolueettomalta tutkimukselta. Jos kuitenkin tuollaisia viestissä esitettyjä väitteitä kohtaa, niin ainoa mitä tarvitsee tehdä, on tarkistaa että ovatko väittämät totta vai ei ja monet niistä ovat.

"*Haluaa dominoida maailmaa ja aikoo kontrolloida jokaista valtiota."

Yhdysvallat haluaa laajentaa vaikutusvaltaansa niin kuin kaikki muutkin suurvallat ja imperialistiset valtiot joten tuo pitää pääosin paikkansa. Ihan niin tyhmä ja naiivi ei pidä olla että luulee Yhdysvaltojen julistavan sotia siksi että haluaa "auttaa" jotain kehitysmaita.

"2. 3. NATO JA EU

"* Ovat hyökkäyksen alkuunpanijoita."

Riippuu siitä, mistä tarkalleen ottaen puhutaan. Tietenkin Venäjä tulee reagoimaan siihen, että Yhdysvallat tuo joukkojaan sen rajalle. Vakavia provokaatioita on esiintynyt molemmin puolin.

"4. UKRAINA

"* Ei ole demokraattinen vaan fasistien ja Banderan seuraajien johtama."

Ukraina on yksi maailman korruptoituneimmista valtioista ja siellä kielletään poliittisia puolueita (mm. kommunistinen puolue) ja mm. lavastetaan salamurhia, joten tuohan on tuolta osin aivan paikkansa pitävä väite.

* Sen hallitus ja presidentti ovat USA:n käsinukkeja."

Yhdysvallat on jatkuvasti kaatanut aseita Ukrainaan ja tukenut suoraan hallitusta, joten ei tuo nyt varsinaisesti väärä väite ole.

"5. 6. MEDIA, POLIITIKOT

* Ovat manipuloivia ja puolueellisia."

Niin kuin ne ovatkin. Rehellisiä ja puolueettomia poliitikkoja ei pahemmin näytä löytyvän ja mediat levittävät niitä edustavien korporaatioiden agendaa.

"* Ovat bisneseliitin kontrollissa."

Niin kuin ne ovatkin. Tai eivät ne ainakaan kansalaisten hallitsemia ole.

"* Käyttävät propagandaa manipuloidakseen julkista mielipidettä."

Niin kuin ne tekevätkin mikä on helposti todistettavissa kun tarkastelee kriittisin silmin mitä tahansa valtamedian foorumia.

"7. VENÄJÄ

"* Ei ole täydellinen, mutta on vähemmän aggressiivinen kuin länsi."

Mikä maa on 2000-luvulla kaikista eniten aloittanut sotia, tukenut laittomia vallankaappauksia ja harjoittanut sekä tukenut terrorismia (mukaanlukien valtioterrorismi, mikä on se pahin terrorismin muoto)? Vastaus kaikkiin on Yhdysvallat, mikä on sekin helposti todennettavissa.

"* Venäjä vain vastaa lännen aggressioon."

Riippuu siitä, mistä tarkalleen ottaen puhutaan.

"8. TULEVAISUUS.

* Tulee olemaan paljon konflikteja."

Jälleen yksi paikkansa pitävä väite.

"* Tulevaisuus on Kiinan ja Venäjän liiton, joka tulee tuomaan lopun Amerikan terrorille."

Amerikan terrori on olemassa vaikka Kiina ja Venäjä liittoutuisikin. Venäjän liittoutuminen Kiinan kanssa ei pitäisi tulle yllätyksenä jos länsi tarkoituksella polttaa lännen ja Venäjän välisiä siltoja.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #27

"2.3. NATO EU hyökkäyksen alkuunpanijoita."

_ Se, että NATO ja EU tuovat joukkojaan omille alueillaan, ei ole hyökkäämistä, vaan varusruatumista puolustamaan.

7.VENÄJÄ "Ei ole täydellinen, mutta vähemmän aggressiivinen kuin länsi.

Venäjä on ainoa, joka on valloittanut itsenäisen valtion alueen itseensä. Venäjä myö on lisännyt aseistustaan ja liikehdintäänsä Itämerellä, johon länsi on vastannut.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #27

"Ei vaikuta objektiiviselta ja puolueettomalta tutkimukselta"
- miten Andreas perustelet tuon väitteesi? Epäilenpä ettet millään.

Jekit ovat toimineet lähinnä liittolaisina. Esimerkiksi Vietnamissa ja Koreassa he tukivat liittolaisiaan.

Naton jäsenmaa Norja on ollut Neuvostoliiton tuhkasta syntyneen 1991 nykyisen Venäjän rajalla koko ajan. Myöhemmin Natoon on liittynyt moni muukin maa, mikä on jokaisen itsenäisen valtion oma asia eikä kuulu Venäjälle.

Ukrainassa korruptio on samanlainen ongelma kuin Venäjällä. Eihän Putin muuten olisi maailman rikkain mies.
Yhdysvallat eivät ole juurikaan toimttaneet aseita Ukrainaan, mutta moni muu itäisen Euroopan maa on. Ei siinä silti mitään ihmeellistä ole, jostain ne puolustusvoimien aseet on hankittava ja mitä ei itse valmisteta täytyy hankkia muualta.
Suomessa on muuten puolustusvoimiemme pääkalustosta huomattava osa Yhdysvalloista ja Saksasta.

Mediaa syytetään, mutta kyse on nimen omaan itätrollausta, jossa yritetään horjuttaa median luotettavuutta.
Luulisi, että trollien älämölöllä olisi tehty lukemattomia kanteluita Julkisen sanan neuvostoon, mutta ei.
Tutkimusten mukaan suomalaiset luottavat YLEn uutisointiin.

Jos "vastaus kaikkiin on Yhdysvallat, mikä on sekin helposti todennettavissa" niin todentaisit sitten. Samaa ovat kailottaneet muutkin trollit mutta yksikään ei ole todentanut.

"Amerikan terrori" on olemassa vain trollien propagandassa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ehkä minusta on tullut vainoharhainen, mutta minä näen koko ajan infosotaa ympärilläni. Luonteeni kieroutumisesta varmaan johtuu että minä näen sinutkin putinisti-harjoittelijana, anteeksi vain.

Yksi lause sen paljasti: "Lännen aivopesu on kyllä erittäin voimakasta."

Mielestäni minä olen tasapuolinen: Näen molempien roistovaltioiden kierouden ja indoktrinaation. Sinäkin yrität sitä olla mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä. Ota Luomasta mallia:)

Juha Hämäläinen

#23. Käsityksesi on osoitus keskivaikeasta vainoharhaisuudesta. Et tunne minua, mutta katsot minun olevan putinisti. Olen kuitenkin peenjauhajien vihaaja.

Peenjauhamista on nähdä vain jotkin suurvallat rikollisina, kun ne kaikki ovat syyllistyneet rikoksiin.

USAn arvostelu sen sotarikoksista perustuu faktoihin eikä tunteisiin tai puoluekantaan. USAn arvostelu ei tarkoita Venäjän tekojen hyväksyntää.

En pidä ihmisistä, joiden äly ei riitä muuta kuin jääkiekon seuraamisen tasolle eli ollaan jonkun puolella jotain vastaan mustavalkoisesti. Se ei ole oikea logiikka maailman tapahtumien käsittelyyn. Tällaisen bushilaisen ajattelun edistäminen on tuota lännen harrastaman aivopesun seurausta.

Pikku Bush julistikin: Joko olette puolellamme tai meitä vastaan. Mitään välimuotoa ei hän sallinut. Osoitus heikoista älynlahjoista, jotka pakottavat yksinkertaistamaan asioita.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #29

Miksi halveeraat jääkiekon seuraajien älyllistä tasoa? Se on Suomen katsotuin peli ja kansainvälisesti menestynein joukkuepeli. Se on nopeatempoisempi kuin toinen hieno peli jalkapallo, joten sen seuraaminen vaati nopeaa tilanteiden ennakointia ja hoksaamista.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30

#30. Pahoittelen rinnastusta. Se nyt vain tuli tässä yhteydessä mieleen mustavalkoisuudesta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #29

Diagnoosisi lisäksi minussa on myös russofobi-tauti. Äitini kertoman mukaan se alkoi talvisodan pommituksista eikä ole vieläkään parantunut koska en ole päässyt kotiin.

Minun käsitykseni on että molemmet roistovallat ovat samassa sarjassa roistomaisuudessaan, rikollisuudessaan ja sotakiihkossaan. Esimerkiksi Yhdysvaltojen sotakiihkosta on ollut tv-ohjelma jossa kerrottiin miten joukolla valheita ryhdyttiin sotaan Sadam Husseinia vastaan.

Aikaisemmin tapahtui että Yhdysvaltojen sotalaiva ampui Persianlahdella matkustajakoneen alas. Ihan kuten venäläiset ampuivat matkustajakoneen Ukrainassa. Molemmat olivat ikäviä vahinkoja. Mutta vain Yhdysvallat tutki asian ja kertoi totuuden.

Rikollisvaltioiden ero on siinä että Yhdysvallat joutuu jossain vaiheessa tunnustmaan rikoksensa ja kenties katumaan, ainakin nöyrtymään. Mutta Venäjä ei tunnusta koskaan rikoksiaan. Vika on aina muissa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #32

#32. Nyt pystyn olemaan samaa mieltä kanssasi.

Isäni oli venäläisiä pidättelemässa kaikilla päärintamilla kaikki sotavuodet sekä rintamalinjojen takana Venäjällä partiohommissa. Setäni aivot ampui kankaalle saksalainen aivan sodan lopussa. Tätini kuoli sodan aikana, kun ei saanut insuliinia tilanteen vuoksi. Koko isäni suku menetti maansa, metsänsä ja talonsa Karjalaan. Isäni ei saanut mitään sotavuosistaan. Ei edes maatilkkua.

Joten varmaan ymmärrät, ettei meillä olla Moskovaan tai Berliiniin kallallaan yhtään enkä minä ole putinisti.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #29

Sotarikoksista on helppo syyttää, koska kaikki historiansa aikana sotaa käyneet maat ovat syyllistyneet sotarikoksiin. Omasta kirjahyllystäni löytyy kirjoja, joissa kerrotaan niin meidän suomalaisten kuin itänaapurin, jenkkien, virolaisten, latvialaisten, ukrainalaisten, saksalaisten, englantilaisten ja ranskalaisten tekemistä sotarikoksita - näin ulkomuistista.
Saattaa olla, että siviileihin kohdistuvat sotarikokset tulevat lisääntymään, koska nykyään taistelukentillä siviilit ja taistelijat ovat täysin sekaisin eikä varsinaisia rintamalinjoja ole.
Taistelevien joukkojen määrä on oleellisesti pienentynyt Toisesta maailmansodasta, mutta tulivoima moninkertaistunut.

Aulis Saarijärvi

Olethan Leo tietoinen, että saat 80 000 euroa heti tunnetulta, varakkaalta, julkisuuden henkilöltä, kun tuot yhdenkin Putinin trollin hänelle kuultavaksi?

Jessica Aro, Arja Leppänen, Heidi Hautala, Mika Aaltola, Sauli Niinistö, Timo Soini, eikä suojelupoliisin päällikkö eivät ole niitä tuonut kuultavaksi, eikä aaltoyliopoiston ainutkaan dosentti, joka niistä kovaa huutaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muutama vuosi sitten tästä kovasti keskusteltiin. Tapasin kerran todisteita kaipaavan naisen ja esitin hänelle todisteet. Hän tunsi trollin. Sen jälkeen ei asiasta ole keskusteltu.

Toisen kerran minulle luvattiin tällaisesta palkkiota, mutta vain muutama satanen. Vastapuoli ei tullut paikalle.

Mutta Aulis sinun tarjouksesi on loistava! Trolli on minua huomattavasti riskimpi joten en voi tuoda häntä väkisin. Joten pitää saada hänet mukaan vapaaehtoisesti. Mutta tiedät Aulis varmaan että trollin ammattinimike ei ole rikollinen. Mm. Lipponen ja Aho ovat saman työnantajan palveluksessa. Ei Suojelupoliisi voi heitäkään pidättää.

Ensiksi ajattelin että pyytäisin trollia mukaan, jaettaisin palkkio. Mutta siitähän tulisi silloin julkinen juttu. Verottaja kiinnostuisi oitis trollin pimeistä tuloista. Tulis mätkyjä miljoonia.

100.000 euron palkkiolla trolli voisi kenties pitää vuoden loman työstään?
Onko tämä tarjous ollut jossain lehdessä? Voisinko keskustella tarjouksen tekijän kanssa todisteista?

Aulis Saarijärvi

Leo!
Oli se julkinen tarjous omassa FB:ssä ja YLE:lle. Tunnen tarjoajan enemmän, kuin vain nettikuvista. Varallisuutta on paljon, eikä se 80 000 € ole hänelle kipuraha. Hän vain itse haluaa nähdä ne todisteet, joita sinulla ja tuhansilla ei ole, ne vain haisevat mielikuvissanne.

Hän nimenomaan kielsi tuomasta eteensä politiikkoja, vähä-älyisiä virkamiehiä, syntymästään saakka valheessa eläneitä, MV-lehteen kirjoittavia ja liian viisaana itseään pitäviä hölmöjä. Siksi en Ilkka Sireniäkään voi ajatella ehdokkaaksi.

Tomi Vaalisto

Lähtiskö Ilkka mukaan jos saisi puolet tuosta 80 tuhannesta?

- no tuo oli vitsi, mikä lienee myös tuo Saarijärven väite.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Aulis on kirjoittanut tusinan verran kirjoja, monenlaisia aiheita, novelleista rikosromaaneihin. Olen lukenut hänen kirjoittaman "Teknisiä novelleja" -kirjan. Luulen että kirjoissa on paljon omakohtaisesti koettua ja paljon nerokasta mielikuvitusta.

Ilkka jyrää juttujaan höyryjunan tavoin, Aulis on aivan eri tasolla maailmantuntemuksen ja kirjoittajataidon ansiosta. Siksi Aulis on paljon nerokkaampi "Putinin tukija". Katsotaan mitä Aulis vastaa minun rehtiin ehdotukseen. Pelkään että alkaa selittely?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #38

Kyllä tuollaiselle kirjallisuudelle omat ystävänsä löytyvät ja olen itse lukenut hänen kirjansa Milosevicin sotapojat. Se mikä kiinnostaisi esiintyykö kirjassa oikeasti eräs turkulainen arkkitehti, joka itse on kirjoittanut kirjan Mostarin tien liftarit.

Ilkka yhdistelee kappaleita eri kirjoituksistaan ja saa aikaan uuden hengentuotteen.
Ilmeisesti trollitehdas maksaa kirjoituksesta pituuden mukaan ja siksi jututtua kannattaa jatkaa mahdollisimman paljon vaikka otsikon ohi menisikin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #38

Auliksen propagandistin kyvyt tulivat mainiosti esiin hänen US- blogikirjoituksessaan, jonka otsikkona oli: "Rakastan Ruottia ja sen kansaa ... tai no, ei väliä sittenkään".

Putinistinen propaganda sisältää myös pyrkimyksen Suomen eristämiseen Pohjoismaisuudesta, koska yhteys Pohjoismaihin oli yksi Suomen vahvuuksista silloin kun Neuvostoliitto pyrki valloittamaan Suomen aktiivisilla sotatoimilla 1939-1944 sekä kylmän sodan aikana. Sama näkemys pätee myös 2010-luvulla.

Aversio Ruotsia ja ruotsalaisia kohtaan oli Auliksen putinistisen propagandakirjoituksen pääasiallisena sisältönä. Aulis kuitenkin perusteli asennettaan Ruotsia ja ruotsalaisia kohtaan keinoilla, jotka kertovat hänen propagandistin taidoistaan:

"On suurta valetta koko englantilaisten ja ranskalaisten vapaaehtoisten valtavat sotasankarikertomukset. Eiväthän kaikki englantilaiset halunneet Helsingin hotelleista rintamallekaan! Helsingissä oli kiimaisia naisia rutkalti tarjolla. Myöhemmin samat naiset vaihtuivat sitten saksalaisia nautintoja varten."

Perustelu ruotsalaisten kelvottomuudesta on loogisesti vaikeasti yhdistettävissä tähän täysin muita maita ja sen kansalaisia koskevaan sensuaalipuuhailu-ulottuvuuteen ja suomalaisten naisten kiimaisuuteen. Auliksella lähti kirjoitelmassaan ajatus laukalle, mikä ei ole Putinin organisaation ohjeistuksen mukaista, koska tällainen propaganda on enemmän tahatonta huumoria kuin propagandaa. Tässä tapauksessa propaganda kääntyy itseään vastaan.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #41

Tyhmyyksissäsi sinä Ilkka levität toisista ketjuista kopioimalla seuraaviin aivan asiaankuulumatonta tavaraa. Onko kleptomaniasi jotenkin kiimainen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #38

Millä kielellä "Aulis" on ne kirjat kirjoittanut? Suomea hän osaa huonommin kuin useimmat toisluokkalaiset.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #42

Kaikki ovat suomeksi, kansankieltä, paljon kirjoitusvirheitä. Muuten mielestäni sujuvaa kerrontaa. Yhden kirja luettuani oli vaikea päätellä mikä oli totta ja mikä oli mielikuvitusta.

Onkohan mies nyt palkattu Putinin info-kaartiin?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #43

Ei ole, kyllä Putinillakin on vähimmäisvaatimuksensa. Aulis kuuluu näihin hyödyllisiin kuten Hemmo.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #44

Ilkka! Oleko koko ajan ylpeä itsestäsi, kun paljastat vuorokaudesta toiseen kehittymättömän miesmaailmasi. Lisäksi myötähäpästä ja valehtelustasi saat päällesi näkymätöntä loiskasvillisuutta.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #44

Nuo äänekkäimmät trollimme taitavat kaikki olla normaalista yhteiskunnasta syrjäytyneitä iäkkäämpiä henkilöitä, joiden koulutustaso on melkoisen heikko.

Kun torille ei uskalleta mennä kahville niin FB ja erilaiset blogit saattavat olla ainoa sosiaalinen kontakti. Kun siellä saa vielä muilta trolleilta peukutusta niin syntyy tunne, että "kuuluu johonkin".

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #47

No, mutta Tomi!
Montako heistä tunnet ja peukutat? Mikset tuo yhtä esille ja sinulla 80 000 kädessäsi?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #48

Neljä tunnen, parikymmentä tiedän, yhtään en peukuta, koska he ovat pääsääntöisesti blokanneet mut pois FB sivuiltaan tai ryhmistä kun olen oman mielipiteeni heidän väitteisiinsä kertonut.

Ainoa, joka ei moista ole tehnyt, on dosentti Johan B. En hänenkään jorinoitaan peukuta, joista viimeisin näyttäisi olevan juttu: "Luganskissa toimiva sotasyyllisyystuomioistuin on tänään tuominnut Poroshenkon, Avakovin, Turchinovin, Parubiin, Poltorakin ja Jaitsenukin elinkautiseen vankeuteen sotarikoksista"

Saisiko 160 k€ jos toisi dosentti JB:n ja Ilkka L:n? Jälkimäisen saisi houkuteltua makkaraperunoilla.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #51

Tuskin saat. Tämä Johan kuuluu kai MV kirjoittajiin ja tätä Ilkkaa ... ei kai Siren, ei voi taluttaa paikalle, tosen syyn pois hänet sulkiessa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #52

Vanhan koulutoverini 70-luvulta. Hänen sukunimensä ensimmäinen kirjain ei ole S vaan L.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #42

Men snälla du Jari-Pekka Vuorela! Pilkkusäännöt pitää muistaa kirjoittaa!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

Omasta kommentistani ei pilkkua puutu. Ruotsin kielessä taas olisi luontevaa panna pilkku "du"-sanan jälkeen, vaikkakaan ei välttämätöntä.

Toki kunnioitan omakustantajan ahkeruutta, jos asiaa on.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #87

Komparatiivin sivulause alkaa kuin, vaatii pilkun minun Sadeniemen äidinkieliopissani.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #92

Olet ikävä kyllä väärässä.

Ohessa tietoa pilkusta ennen "kuin" -sanaa:

"Kuin-konjunktion edellä on pilkku vain, jos se aloittaa täydellisen (=predikaatillisen) lauseen:

Hän huusi kuin henkensä hädässä.
Hän huusi, kuin olisi ollut suuressakin hädässä."

http://koulut.tampere.fi/materiaalit/kieli/3_2_5_2...

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #93

Säännöt muuttuvat, kehitys kehittyy kehittymällä. Sadeniemen mukaan kuin -sanan edessä oli pilkku. Puute yo-kokeissa oli muistakseni kaksi miinusta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #94

Olen vain vuoden nuorempi kuin sinä, joten voin kertoa, että olet väärässä tuossakin. Sadeniemen kanta selviää Kielikellon numerosta 2/1969. Ei nyt kuitenkaan häiritä tällä Leoa enempää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erikoinen tarjous. Löydä putintrolli, joka EI kirjoita MV- lehteen! MVn kauttahan sitä Kremlin lannoitusta levitetään.

Aulis Saarijärvi

Vuoden päivät viranomaiset ja YLE on sitä ruplasäkkiä etsinyt MV:ssa. Kesäkuun alussa viranomaispäätös oli, että kirjanpito oli puhdas, tehty MV:ssa kaikkien laikien mukaan, eikä aiheuttanut mitään moitetta.

YLE:n ylioppilastyttöhän on pyrkinyt leimaamaan jokaisen kirjoittajan, joka on eri mielätä kanssaan trolliksi. Se sai minutkin väsymään jo siihen jäkätykseen. Sen epäonnistuessa haluaa nyt suuret rahat.
Mainittakoon, että NATO:ssa saa trollikoulutusta ja missä tämä yo-tyttö onkaan paljon viihtynyt?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Pistäpäs linkki siihen NATO:n trollikouluun.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #59
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #61

No laita linkki siihen Jessikan blogiin niin katsotaan.
Sinäänsä hänen nimihaulla tulee kaikenlaista - trollaustakin, mutta eivät ne suinkaan Jessikan ole.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #61

Pyysin selvää linkkiä ja lähdettä siihen, mistä voisi todeta, että NATO:lla on samanlainen valheita ja disinformaatiota suoltava trollikeskus kuin Venäjällä Pietarissa Savushkininkadulla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Aulis Saarijärvi huomio!

Kerro aika ja paikka missä voin tavata tämän 80.000 euron palkkion tarjoajan!

Esitän hänelle todisteet. Valokuvan trollista, hänen peiteyhtiöt ja -yhdistyksensä, niiden verotustiedot ja toimintakertomukset yms.

Jos saan rahat, annan sinulle 10.000 euroa palkkioksi välitystoimistasi.

Aulis Saarijärvi

Mitä hyötyä jostakin valokuvasta on maksajalle? Niitähän on netti täynnä miljoonittain.
Samoin yrityksiä, rikollisia yrityksiä Suomen suurimmista alkaen, joiden kirjanpito ei kestä analyyttistä tarkastelua viittä minuuttiakaan.

Yrität nyt saada helppoa rahaa ja minut hölmöön välikäteen.
Karjalainen juoneutesi ei toimi tässä.

Tomi Vaalisto

Lupasin jo houkutella ihka elävän trollin makkaraperunoilla maksajasi luo - kerro vain ohjeet miten toimitaan.
Voin ostaa Jaskan grillistä makkaraperunat sullekin ja vielä kurkkusalaatilla.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #63

Parasta on, kun sullot perunasi kurkkusi itse vain!

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #71

Eikä ole - en syö tollaista roskaruokaa.
Sellainen kelpaa vain heikkolahjaisimmalle kansanosalle, koska roskaruoan syöminen voi heikentää muistia jo viidessä päivässä aussitutkimuksen mukaan ja muitakin terveysvaikutuksia tunnetusti on. Putinin teesejä hokevalle trollille taas roskaruualla ei ole mitään vaikutusta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kuules Aulis Saarijärvi, sinä tarjouduit välittäjäksi, kerroit että on tällainen rahamies joka maksaa. Ei kai hän ole sinua valtuuttanut käymään neuvotteluja, vai?

Anna pyytämäni tieto äläkä rupea huseeraamaan omin päin. Saat sen lupaamani välityspalkkion 10.000 ihan vain sillä että minä saan yhteyden rahamieheen. Hänen asiansa on tarkastella todisteiden arvoa, ei sinun.

Eikö 10.000 euroa kelpaa?

Aulis Saarijärvi

Ei Leo! Ei!

Pyrit komentelemaan. Pyrit laittamaan kahdelle ihmiselle oma käskysi ja sääntösi. Se ei toimi!
Ymmärrän viipurilaisen ahneutesi rahaan, mutta pilasit mahdollisuutesi, suuren, mahdollisen julkisuutesi ja kesän tapauksen juuri.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sinulle Aulis lupaamani kymppitonni on pieni raha, mutta mitäs sanot jos minä annan sinulle 20.000 euroa puhtaana käteen? Minähän tekisin varsinaisen työn, sinä vain toimisit välittäjänä, kertoisit minulle rahamiehen nimen, minä kyllä löydän sitten yhteydenottotavan.

Maksutapahtumaan voitaisiin mennä yhdessä, saisit sen 20.000 euroa käteen tai jos haluat vaikka ruplina, sehän tekee melkein puolitoista miljoonaa, 1.460.000 ruplaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pelkkää juonittelua on koko näiden putinmielisten kaikki sanat ja puheet. Juuri siksi heitä on vastustettava.
Jo toinen joka propagandistisesti väittää haluavansa tietoa trolleista ja kun sen saisi kieltäytyy.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä uskon Auliksen rehellisyyteen. Hän tuntee venäläisten neuvottelutaktiikat, hän haluaa vain lisää rahaa. Siksi minä tuplasin tarjouksen, lupasin hänelle yli miljoona ruplaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä uskon edelleen Auliksen vilpittömyyteen. Kaikki suomalaiset ovat olleet reiluja ja rehellisiä. Yksikään ei ole yrittänytkään petkuttaa meitä evakoita. Varmaan Aulis kohta kertoo minulle rahamiehen nimen?

Iltapäivälehdet kirjoittaisivat kohta jos Aulis petkuttaisi minua:

"Menestyvä kirjailija ryösti evakolta 80.000 euroa!"

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

" Me harvaluisat isänmaalliset ..."

Kyseessä on tietysti typo, mutta silti... Sikäli kuin "isänmaallisuudella" tarkoitetaan ryssävihaa niinkuin meille noin sata vuotta sitten opetettiin, niin voi olla, että "isänmaallisia" alkaa jo vähitellen osteoporoosi vaivata.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kyllä se ryssäviha tuli ihan opettelemattakin kun itänaapuri vei meiltä hyökkäyssodalla 11% alueistamme, kotiseutumme ja ajoi pois sieltä ja asutti omiaan tilalle. Kiittääkö olisi pitänyt ja kääntää toinen poski?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Äitini kertoi että meihin tuli russofobia-niminen tauti vasta 1939 kun venäläiset aloittivat Talvisodan ja tauti vain paheni kun pommittivat evakkojunia tappaen satoja.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jori ja Leo, lukekaa aiemmassa kommentissani linkittämäni artikkelit.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #83

Meidän raja-karjalaisten ystävä oli jo tuhat vuotta sitten Novgorod. Kun Moskovan ruhtinas valloitti sen n. 1500, Moskova/Venäjä on ollut meidän tukijamme.

Meille tuli russofobia vasta Suomen itsenäisyyden aikana kun näimme ja kuulimme miten bolshevikit tappoivat sukulaisiamme. Lopullinen russofobia tuli kun ystävämme hyökkäsi 1939, ryösti kotimme ja tappoi suomalaisia ja ajoi meidät evakkoon.

Ystävyys palaa jos Venäjä tunnustaa rikoksensa ja palauttaa ryöstösaaliin. Mutta jos Venäjän ystävät koko ajan kieroilevat niin tauti pysyy ja kroonistuu.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #83

Jos Janne et itse pysty esittämään linkkiesi pääkohtia niin miksi jonkun muun pitäisi niitä edes avata?

Trolleille on tyypillistä, että heitetään ilmaan joku väite ja linkitetään väitteen yhteyteen joku laaja propagandajulkaisu. Se "totuus" luuraa jossain tuossa propagandajulkaisussa, mutta trolliressukka ei itsekkään tiedä missä.

Tomi Vaalisto

Haukkumasana ryssä on aika laaja käsite: se voi tarkoittaa venäjää äidikielenä puhuvaa, ortodoksia (ryssänuskoinen), karjalaista, kasakkaa, venäläistä, valkovenäläistä, ukrainalaista tai pelkästään itänaapurin armeijassa palvelevaa kansallisuudesta riippumatta - vaikka suomalaista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minulla ei ainakaan ole russofobiaa. Minulla on fobia näitä suomalaisia kohtaan jotka yrittävät liittää Suomea Venäjään.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Leo Mirala: "Nyt on aiheellista kysyä mitä tapahtuu kun suomalaisten enemmistö on tullut Venäjä-mieliseksi?"

Mirala on pannut aloitukseensa aimo annoksen epäjohdonmukaisuutta ja viihteellisyyttä - ehkä tahallaan. Ylläoleva kysymyskin on sikäli propagandistinen, että Suomeen ei todellakaan tulla saamaan Venäjä-mielistä enemmistöä.

Todellinen uhka on siinä, että globaali hapatus ja yleinen apatia valtaavat alaa. Kansalaisten enemmistö ei saisi kadottaa arvostustaan maamme itsenäisyyttä ja riippumattomuutta kohtaan.

Kansallisen itsetunnon vaaliminen ja oikeanlaatuinen ylpeys historiastamme ja omasta kulttuuristamme on välttämätön edellytys Suomen säilymiselle suomalaisena.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niinpä. On paljon todennäköisempää, että Suomeen saadaan russofobinen enemmistö, joka ajaa Suomen Naton jäseneksi ja Venäjän vastaisen sodan aloittajaksi. Siitä sodasta sitten nauttivat amerikkalaisen sotateollisuuden osakkeenomistajat aivan kuten nauttivat muistakin sodista. Ja Suomalainen törppö hakkaa päätään Karjalan mäntyyn niin kuin aina -- ymmärtämättä hölkäsen pöläystä siitä, mitä maailmassa on tapahtumassa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Miksi NATO aloittaisi sodan Venäjää vastaa VAIN juuri silloin, kun Suomi on NATO:n jäsen? Olisihan se voinut hyökätä jo aikaisemminkin Baltian kautta, jos haluja olisi ollut. Eli paskapuhetta, Kejo.

Kyllä sen Karjalan mäntyyn päähän hakkaamisen aloitti ihan NL vuonna 1939, kun rosvosi ja etnisesti hyökkäyssodalla 11% maamme alueesta. Suomi yritti saada omiaan takaisin. Eikö olisi saanut yrittää?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä kun luotin Aulis Saarijärven vilpittömyyteen!

Aulis Saarijärvi itse tarjosi: "Olethan Leo tietoinen, että saat 80 000 euroa heti tunnetulta, varakkaalta, julkisuuden henkilöltä, kun tuot yhdenkin Putinin trollin hänelle kuultavaksi?"

Aulis selvästi valehteli, johti harhaan. Ei ole olemassakaan varakasta tarjouksen tekijää. Aulis Saarijärvestä on tullut valehteleva Putinin trolli joka petkuttaa ihmisiä.

Haastanko Auliksen oikeuteen petoksesta vai pitäisikö saada hänestä varoitus iltapäivälehtiin:

"Varokaa Aulis Saarijärveä! Hän petkutti 80 v vanhukselta 80.000 euroa!"

Toimituksen poiminnat