LeoMirala

Venäjä voittaa

  • Venäjä voittaa

Nato-kysymyksessä olen ollut vuosia epävarma, onko siihen liittyminen hyvä vai huono asia. Viimein olen päätynyt siihen että Natoon liittyminen tuhoaa meidät.

Jos yritämme vakavasti liittyä Natoon, Venäjällä on monta tapaa tehdä Suomi nöyräksi. Se on varmaa että Venäjä iskee kuten lukemattomia kertoja putinistit ovat uhanneet. Meillä ei ole mitään turvatakuita.

Venäjä pystyy tuhoamaan meidän infrastruktuurimme monin tavoin hetkessä. Mutta todennäköisintä hyökkäystä on jo kokeiltu pienimuotoisesti. Lapin raja-asemien kautta Putin lähetti 1740 ns. pakolaista Suomeen. Se oli shokki Suomen johdolle, heti ylimmät johtajamme matkustivat Kremliin neuvottelmaan aselevosta ja rauhanehdoista. Ehkä sen takia presidentti  Niinistö on siirtynyt vaivihkaa vastustamaan Natoa.

Mitäpä teemme jos Putin lähettää seuraavalla kerralla vaikkapa 100.000 ns. pakolaista Suomeen? Heidät on pakko koota pakolaisleireille. Heitä seuraa kansainväliset TV-ryhmät jotka raportoivat realiaikaisesti koko maailmalle miten huonosti Suomi heitä kohtelee. Myös täällä ennestään asuvien 70.000 venäläisen huono kohtelu leviää maailmalle ja hekin kostavat.

Ei ole enää Kansainliittoa joka yksikäsitteisesti tuomitsisi hyökkääjän koska Suomi voidaan esittää huonossa valossa. Putin ei saanut sotilaallisesti Ukrainaa kokonaan haltuunsa, se oli paha takaisku laajenemiselle. Mutta Suomi on helpompi liittää Venäjän alaisuuteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nykyisellä menolla tuo voi olla hyvinkin mahdollista ehkäpä jo 10-15 vuoden päästä.

Jos Putin onnistuisi kehittämään Venäjää mieleisellään tavalla, olisi Suomen kohtalo nähtävästi sinetöity. Kuitenkin ainahan voi tapahtua jotakin ennalta arvaamatonta.

NATO ja EU tuskin Suomea auttavat, jos Suomi ei osaa hoitaa puolustustaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomi on EU:n ulkorajaa ja skenaarion mukaisen ongelman pitäisi koskettaa koko Unionia, ei vain Suomea.

Siksikin minusta on käsittämätöntä, miten kotimaassa persut sun muut komppaavat Unkareita ja vastustavat pakolaisten vastaanottamista yhteisvastuullisesti. Odottelen että jos nämä 100 000 pakolaista Suomeen Venäjältä saapuisivat, rajakit huutaisivat Schengenin sopimusta ja miten turvapaikka pitää antaa ensimmäisessä turvallisessa maassa. Muualle matkanneet pitää palauttaa Suomeen.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tämän mielenkiintoisen dokkarin mukaan Putin on sattuneista syistä "tuomittu" ylläpitämään valtaansa.
"Putin ja mafia" > https://areena.yle.fi/1-4377326 Mutta joskushan se hänenkin valta loppuu.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun Putin terveydellisistä syistä joskus poistuu tsaarin paikalta, siihen on pyrkimässä tuhat uutta tsaaripyrkyriä. Seuraa valtataitelu jonka voittaa se jonka taakse asettuu eniten voimaa. Tuli uudeksi tsaariksi kuka tahansa se ei ainakaan helpota naapureiden asemaa. Pehmeys on heikkouden merkki.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Venäjä voittaa,mutta hinta oli kova viimeksi,ja on edelleen,ainakin harkitsee tarkemmin kuin 1939 !

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Viime sodissa Venäjä menetti satoja tuhansia nuoria miehiä suomalaisia vastaan hyökätessään. Ja sai Karjalan jolla se ei tee mitään, se on jätetty hunningolle, Viipurinkin pommitusjäljet ovat vieläkin korjaamatta.

Uskon että Venäjä ei tällä kertaa hyökkää aseellisesti koska parempi tulos on saavutettavissa paljon halvemmalla ja pienemmin mainetappioin.

Informaatiosodan tuloksena venäläiset ovat saaneet Suomen poliittisen kentän ja koko yhteiskunnan riitelemään keskenään. Vanha kekkoslainen ajattelu valtaa alaa. Meidän on oltava ystävällisiä ja annettava aina periksi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

NATO-kysymys ei ole yksiselitteinen. Ilmankos kolleegallakin on mennyt ratkaisua tehdessään vuosikaudet.

Kaikki riippuu kuitenkin Venäjän kehityksestä. Millainen mielipideilmasto siellä tulee vallitsemaan, saako oppositio joskus mahdollisuuden toimia, monipuolistuuko talous niin, että pienetkin toimijat uskaltavat kasvaa siellä, uudistuuko oikeuslaitos yms. Vaikka nyt ei näytä hyvältä, voi ajat muuttua Venäjälläkin.

Talouspakotteita ei tule purkaa niin kauan kun Venäjä sotii Ukrainassa ja tekee kolttosiaan muuallakin. Nyt on oltava johdonmukaisia EU:n taholta, Amerikasta ei enää tiedä.

Venäjä ei voita kuitenkaan. Millä tavalla se saisi ns. pakolaisensa liikkeelle? Jos vaikka se sen onnistuisi toteuttamaan, olisi seuraukset kuitenkin taas raskaat entisten lisäksi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vuosikymmeniä maailma on odottanut Venäjän demokraattista kehittymistä. Nyt Putinin kaudella on saatu täydellinen tulos venäläisten aivopesussa, he ovat yli-ihmisiä, he ovat ainoita jotka puolustavat kristillistä sivistystä ja perinteisiä arvoja, kaikki muut ovat narkomaaneja ja homoja. Venäläiset tulevat vihaamaan länttä vielä sukupolvien ajan.

Pietarissakin on paljon mustia miehiä joita pelätään. Heitä on tullut äiti-Venäjälle miljoonia vanhoista neuvostotasavalloista. Heitä sorsitaan. Luulen että suurienkin määrien saaminen siirtymään Suomeen on helppo, heidän asemansa ei täällä ainakaan huonone. Ns. pakolaisilla uhkaamisella Suomi nöyrtyy ja suostuu helposti Venäjän vaatimuksiin, siinä ei taida EU auttaa.

Missähän ne 1740 Lapin raja-asemien kautta tullutta mahtavat olla nykyisin? Heistä ei ole ollut juttuja.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Juuri näin ja on hyvä kun Venäjän rajavartijat huolehtivat rajastamme.
Venäjän saamattoman kansan melkein ainoa tulonlähde on energia ja me Europpalaiset olemme maksukykyisiä ostajia.
Uusi kaasuputki tekisi Venäjän entistä riippuvaisemmaksi Europasta.

Toistaiseksi ei USA ole kieltänyt Venäjän öljykauppaa kuten nyt Iranin kanssa jossa ranskalainen Total on ehtinyt joutua USAn boikottiin.

Vesa Leinonen

alariMa Leo

Sinä kirjoitat kuin aito PH.

Ilman mitään ymmärrystä oikeudenmukaisuudesta.

Olet häpeä Suomen miehille, nyky päivänä ja menneisyyden veteraanit.

Sinulla ei ole mitään käsitystä Saatanan vaikutuksesta Suomen historiassa, siksi sinä olet kuin Saatanan syli koira.

Raamattukin hylkää sinun kaltaisen mielettömän kirjoitukset.
Sinä kylvät pelkuruutta, niin kuin Saatanaa pitäis pelätä enenmmän kuin elämän Luojaa. Kirjoitat kuin älytön pelkuri.

Sinä olet Luojalle häpeä, Virolaisille häpeä, Puolalaisille häpeä, Latvialle häpeä ja vielä enemmänkin Venäjälle häpeä. Venäjällä ne haistaa sinun pelon jo kaukaa rajan takaa, ja se inhoittaa heitä "Suomalaisesta ominaisuudesta" kaikista eniten.

Hyi! mikä nössö.

Raamatun henki ei ole pelkurin henki.

Finnish godless Cowards.

"There are numerous places in Scripture where God tells His people to “be strong and courageous. Do not be afraid or terrified . . . for the Lord your God goes with you; he will never leave you nor forsake you”

"(Deuteronomy 31:6). This is a command, not a suggestion. How could God expect us not to be afraid? It is because He promises to strengthen us and be with us. His power and presence are ours (2 Timothy 1:7; Psalm 37:27–28; Matthew 28:18–20). Perhaps at times we play the coward",

"enslaving ourselves to fear just because we do not take God’s Word seriously; we do not believe He is actually with us or will strengthen us. While it is natural to experience fear",

"we are commanded not to let fear control us; instead, we are to cry out to the God of peace, who has promised to be with us and will help us in time of need (Philippians 4:5b–9; Isaiah 51:12)".

https://www.gotquestions.org/Bible-cowardice.html

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Krisnamurti opetti että kaiken väkivallan perusta on vahva usko että oma jumala, aate tai puolue on ehdottomasti oikeassa. Silloin on oikeutettu lyömään väärässä olijoita.

Vesa Leinonen on potentiaalinen terroristi. Jos hänellä olisi rohkeutta hän tekisi niinkuin Isiksen uskovaiset tekevät.

Toimituksen poiminnat