LeoMirala

Voiton päivän häpeä

  • Voiton päivän häpeä

Onneksi suurin osa evakoista ja melkein kaikki sotaveteraanit ovat jo kuolleet. He eivät joudu kokemaan sitä lopullista häpeää että viholliset marssivat keskellä Helsinkiä Voiton päivänä 9.5.2018  pilkaten meitä hävinneitä.

Minä aion mennä ottamaan vastaan sen häpeän ja pilkan, olenhan voitettu fasisti jonka kotiseutu on "vapautettu" meistä fasistisista karjalaisista.

RuFi järjestää Puna-armeijan Kuolemattoman rykmentin voitonmarssin Finlandiatalolta lähtien klo 16.30. Määränpäänä on Kulttuuritalo jossa voitonjuhlat 17.30-19.30.

RuFin tarkoitus on muuttaa meidät russofobit Venäjän ystäviksi ja sen jälkeen liittää tämä provinssi Venäjän Federaation osaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Demokraattisessa oikeusvaltiossa on näköjään pakko hyväksyä tuollaiset provokaatiot. Venäjällä ei tulisi kuuloonkaan, että suomalaiset kävisivät marssimassa Moskovan tai Pietarin keskustassa jonkin meille tärkeän päivän muistoksi.

Minua ei häiritsisi, vaikka venäläiset marssisivat vuoden ympäri sen heidän Porkkalassa olevan muistomerkkinsä ympärillä, mutta mitä tekemistä Finlandia-talolla on tuon riekkumisen kanssa? Onneksi uskon suurimman osan täällä asuvista venäläisistä kunnioittavan suomalaisten tunteita olemalla osallistumatta moiseen.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Provokaatio on nimenomaan oikea termi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kun ottaa huomioon kuinka huonosti suuri ja mahtava Neuvostoliitto menestyi pientä Suomea vastaan, niin en kyllä kehtaisi kovin suurieleisesti marssia voiton muistoksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Vielä painokkaammin kannattaa ottaa huomioon, kuinka hyvin se voittanut systeemi menestyi voiton jälkeen ja kuinka hyvin tämä voitettu. Neuvostoliitoa ei enää ole ja Suomi juuri rankattiin maailman onnellisimmaksi valtioksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Koulussa ylästeella aikanaan opetettiin, että fasistit ja Natsi-Saksa olivat "pahiksia" ja että oli hyvä, että ne voitettiin toisessa maailmansodassa.

Natsi-Saksan antautimisen päivää -- 8.5. -- juhlittiin voiton päivänä. Edelleen Venäjällä se on voiton päivä, mutta EU:ssa tuosta juhlapäivästä on haluttu viedä sen poliittinen ulottuvuus ja tehdä siitä "neutraali" Eurooppa-päivä.

Suomen tulisi pitää silmät auki ja järki selkeänä tulevaisuutta arvioitaessa.

USA:n perseennuoleminen ei ole hyvä tulevaisuudenstrategia. USA oli kova sana toisen maailmansodan jälkeen, mutta nyt tilanne on muuttunut.

Kiina on mennyt USA:sta ohi niin taloudessa kuin tieteessäkin. USA:n kotimaan talous on romahtamassa. USA on menettämässä jalansijaansa niin Latinalaisessa Amerikassa kuin Aasiassakin -- erityisesti Korean niemimaalla

Trendikästä ilmaisua käyttääkseni USA on "so last season".

Jos blogisti haluaa identifioitua fasistiksi, niin se olkoon hänen ongelmansa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kerrotko, millä tavalla Suomi nuolee USA:n persettä? Eiköhän supervalta ja NATO:n tärkein ja vahvin jäsen ole Suomellekin tärkeä kumppani?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sanalla sanoen USA jostakin syystä pelasti Stalinin kommunistit jo kolmannen kerran massiivisella sotilastarvikeavullaan v. 1941 - 1945. Stalin olisi ollut pelkkä statisti kädet kainalossa Saksaa vastaan ilman massiivisia materiaalikuljetuksia USA:n ja Britannian toimin mm. Muurmanskiin.

Tätä aiemmin USA pelasti kahteen eri otteeseen miljoonia neuvostoliittolaisia varmalta nälkäkuolemalta 1920-1930 luvuilla. Tuolloin kommunisten toimin kuitenkin kuoli nälkään jopa yli 20 miljoonaa viatonta siviiliä kommunistien hirmuhallinnon alla.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vihollisen silmissä minäkin olen fasisti. Neuvostojoukot tuhosivat kotini, tappoivat sukulaisiani, ajoivat meidät pakoon. Punatähtiset koneet tulittivat ja pommittivat evakkojunia, mm. Elisenvaarassa. Vieläkin ns. Venäjän ystävät syyttävät Suomea talvisodan aloittajaksi. Olen siis fasisti ja syntymästä asti russofobi.

RuFi haluaa kostaa täällä olevien venäjänkielisten huonon kohtelun. Mielestäni maidemme välistä ystävyyttä pitäisi rakentaa rehellisyyden ja luottamuksen varaan, tunnustaen historian tapahtumat.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Neuvostoliitto hyökkäsi 1939 Suomeen, jota hyökkäystä oli suunniteltu pitkään. Sen paljastaa mm, Stalinin puhe surkeasti menneen Talvisodan kritiikissä. Talvisodan jälkeen imperialistinen Neuvostoliitto jatkoi kovaa painostusta ja ketkuilua Suomea vastaan ja halusi Hitlerin luvalla vallata Suomen. Hitler ei suostunut antamaan Suomea. Neuvostoliiton pommitettua Suomea, katsoi Suomi olevansa sodassa, ja ainoa apu olikin yllättäen Stalinin ystävän Hitlerin johtama Saksa. Ilman Saksan aseapua olisi Suomi vallattu.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Puna-armeijan brutaali hyökkäys 30.11.1939 olisi vältetty vain valitsemalla balttien tie. Sen tien valitsemisen järjettömyys tulee esiin kun muistetaan miten Viron, Latvian ja Liettuan lopulta kävi.
Professori Timo Vihavainen on todennut, että päätös olla antamatta periksi 1939 oli historiamme hienoimpia hetkiä. Todella! Uhrit olivat suuret, mutta valtaisammat olisivat olleet periksi annettaessa. Siperian tiellä olisi ollut porvareista ruuhkaa. Eikä elo helppoa proletariaatillakaan kommunalkoissa ja kolhoosimeiningissä.

Neuvostojohto todella "ketkuili" maatamme kohtaan Talvisodan jälkeen, ja se oli osaltaan aiheuttamassa Jatkosotaa. Vasta kun Hitler alkoi puristaa Stalinia kurkusta, lupasi neuvostojohto Suomelle viisi hyvää ja kuusi kaunista. Auttamatta liian myöhään!

Kyllä tällä tempauksella Suomessa asuvien venäläisten asema suomalaisten mielissä heikkenee pahasti vaikka heillä ei olisi mitään osuutta asiaan.

Kaipa kyseisen juhlan puheissa muistellaan silloisen pääministerin Urho Kekkosen kuolemattomia muistosanoja Stalinille, että tämä oli ollut suuri Suomen ystävä, ja kansamme suri syvästi maineikkaan valtiomiehen poismenoa?
"Suuren ystävämme" jäljiltä ovat valtaisat sankarihautojen rivit!?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ilman Talvisodan ja Jatkosodan torjuntavoittoja suomalaisia olisi odottanut Inkeriläisten tie. Inkerin kärsimyshistoriaan voi tutustua lukemalla pari Hesarissa ollutta artikkelia.

Toinen on otsikoitu nimellä ”Vankileiristä vankileiriin on kulkenut inkeriläisten tie. Inkerin kärsimyshistoriaa”, Helsingin Sanomat n:o 292/1941, 27.10.1941 sivu 2

Toinen on otsikoitu nimellä ”SIPERIAN TIE. Kuvaus karkoitettujen kohtalontaipaleelta”, Helsingin Sanomat n:o 110/1942, 25.4.1942 sivu 8.

www.hs.fi/aikakone

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hienoa Jukka, että kirjoitat sotiemme nimet isolla alkukirjaimella. En ymmärrä miksi ne kirjoitetaan yleensä pienellä. Sanokoon Kielitoimisto mitä hyvänsä.
Kyllä nuo maamme mitassa "Suuret Isänmaalliset sotamme" ansaitsevat mainitsemani arvostuksen.

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho

rufi'n toiminta on aika pateettista. bäckman-molari-skippari mitä niitä nyt onkaan ovat aika marginaalissa. heillä toki demokraatitset oikeudet toimiinsa, vaikka ne kuinka vastenmielisiltä meistä tuntuisivat. eikohän kuolemattomat divisioonat löydy raatteentieltä, tali-ihantalasta, vuosalmelta, ilomantsista kun tarpeeksi syvältä kaivaa... ei pidä provosoitua... kaikki, jotka kuolivat pakon tai vakaumuksensa puolesta 70+ v sitten ansaitsevat kunnioituksen. irvokasta on se, että jotkut haluavat käyttää sitä oman (naapurin) asian eteenpäinviemiseen vielä vuonna 2018.

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Ei missään muussa demokraattisessa maassakaan sallita kyseisen kaltaisia vihollisen voiton juhlimisriekkujaisia kuin Suomessa. Kyseisille marsseille ei pitäisi yksinkertaisesti antaa lupaa täälläkään. Ennen vanhaan Suomessa oli sellainen laki, että ulkomaiden kansalaiset eivät saaneet osallistua Suomessa mielenosoituksiin. Ilmeisesti yleisessä tyhmyydessä sekin tarpeellinen laki on muutettu.

Toimituksen poiminnat