LeoMirala

Informaatiosodan läpimurto

 Tämänaamuisessa valtamediassa eli Hesarissa oli jymyjuttu Suomen sotaharjoituksista. Kymmeniä harjoituksia, tuhansia sotilaita, alkaen Rovaniemeltä, Oulu, Kokkola, Säkylä ja Turun ja Helsingin seudulla kymmeniä harjoituksia.

Harjoituksethan pidetään aina sillä suunnalla mistä arvellaan vihollisen tulevan. On hyvin erikoista, että yhtään harjoitusta ei ole lähelläkään Venäjän federaation rajaa. Sieltähän tähän asti vihollinen on aina tullut ja siihen suuntaan on ollut puolustuksen painopiste.

Suomen puolustusstrategia on jostain syystä ratkaisevasti muuttunut sotaministeri Niinistön komentokaudella: Nyt vihollinen on lännessä Ruotsi ja etelässä Eesti ja Nato.  Mistähän tällainen ratkaiseva  muutos johtuu?  Jo vuosia on käyty netissä ankaraa informaatiosotaa. Ovatko putinistit vähitellen päässeet niskan päälle Suomen armeijassa? Vai onko syynä persujen EU vastaisuus ja Venäjän puolustaminen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lappi on aina ollut strateginen alue puolustuksen kannalta ja se on nimenomaan alttiina Venäjän hyökkäykselle, jos tilanne menee sellaiseksi. Sitä kautta Venäjä pystyy katkaisemaan maayhteyden niin Norjaan kuin Ruotsiinkin eikä rajanaapureiksi jää kuin Venäjä itse. Siellä pidettäviä harjoituksia ei kannata ihmetellä.

Ja mitä puolestaan muualla pidettäviin harjoituksiin tulee, niin rannikko- ja merisotaharjoitukset pidetään tietysti rannikolla ja merellä. Maasto ei Suomen sisämaassa ole sen erilaisempaa kuin itärajallakaan, joten jos tarvitsee harjoitella ylipäätään joukkojen siirtoa, toimintaa maasto-olosuhteissa ja aseiden käyttöä, niin ei niitä joukkoja tarvitse sen vuoksi välttämättä itärajalle kuskata.

Myöskään ilmatorjunnan kohdalla ei tarvitse joukkoja siirrellä minnekään.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana sotaharjoituksiin osallistuu entistä enemmän kyberturvallisuudesta vastaavia värvättyjä spesialisteja myös. He viettävät harjoitusten ajan bunkkereissaan missä sattuu.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Vihollinen motitetaan ja tuhotaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Tulevaisuudessa varusmiesten ei tarvitse lähteä kasarmeiltaan mihinkään. He vain astuvat ATK-luokkaan, riisuvat takkinsa, käynnistävät työasemat ja aloittavat sodankäynnin harjoittelemisen virtuaalisesti verkkoyhteyden välityksellä.

Yleensä pelialustana käytetään Yhdysvaltain armeijalle kehitettyjä ohjelmistoja, mutta käyttökelpoisia ovat myös Bohemia interactiven ARMA-sarja, Battlefield sarja sekä muutama muu vakavaan e-urheiluu kehitetty amuskelupeli. Nämä mahdollistavat jopa komppaniatasoisen yhteistoiminnan verkossa pelatessa.

Pelit ovat realistisuudellaan yllättävän haastavia.

Josko sodatkin käytäisiin tulevaisuudessa netin välityksellä?

Taistellaan vaikka lipunryöstöä ja jokainen halukas pääsisi sotaan mukaan omalta kotikoneeltaan yhdellä mahdollisuudella osallistua. Kirjautuminen vaikka pankkitunnuksin.

Eihän oikeassa sodassakaan voi "seivata."

Hävinnyt joukkue joutuu luovuttamaan alueen, josta kulloinkin pelataan. Ilman ruumisröykkiöitä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tätä oikeaa informaatiosotaahan me käydään tälläkin areenalla koko ajan. Putinin ja Stalinin ystävät ampuvat laajoja tuli-iskuja pyrkien hajottamaan meitä ja länttä. On saatava keskuuteemme eripuraa ja epäluottamusta. EU on Venäjän ja putinistien pahin vihollinen. Kaikki mikä heikentää Unionia koituu Venäjän eduksi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Lidlin folio on hatun tekemiseen paljon parempaa kuin Keskon ja S-ryhmän myymät.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Varuskuntien koristetykit osoittanevat edelleen itään.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Auvoisuutta on kestänyt jo yli 70v. Fobiat vain Miralan päässä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oikeassa olet Antti. Naapuri ajoi minut pois kodistani Salmista kaksi kertaa, tappoi sukulaisiani, yritti pommittamalla saada lapsetkin hengiltä.

Tottahan se on että kyllä vähemmästäkin väkivallasta jää päähän monenlaisia fobioita. Venäläisten lisäksi vähän aiemmin myös suomalaiset tappoivat kotikyläni lapsia ja vanhuksia ja aikuisia.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Toki kuvion täydentää se, että kun tässä nyt on pari viikkoa luettu palstan kommareiden vinkumista siitä miten Niinistö lipoo NATO:a kun kehtaa puuhata sotaharjoituksia, niin Miralan johtopäätös samoista tekemisistä on täsmälleen päinvastainen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tässä on hyvä tilaisuus paljastaa että olen käynyt informaatiosotaa putinisteja vastaan jo yli kymmenen vuotta. Kun kerroin harrastuksestani, niin tuttavani eivät kommentoineet. Nyt he taas sanovat että olit oikeassa, infovyörytys on koko ajan menossa.

Koko ajan olen kehitellyt parempia vastaiskuja. On yksi henkilökohtainen ongelma, kuten tämänkin ketjun aloituksessa. Kun tarkoitukseni on parodioida, se harvoin onnistuu, eikä huumorikaan oikein onnistu.

Me emme pärjää putinisteille historian yksityiskohtien hyvällä tuntemuksella, he tuntevat ne paremmin ja siksi osaavat vääntää tosiasiat valheen puolelle. He pärjäävät volyymilla. Jos emme kykene parempaan, ensikerralla tai viimeistään seuraavalla kerralla valitaan Paavo Suomen presidentiksi!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Infosodan yksi paradoksi:

Tuhansin kirjoituksin ja viittein putinistit ovat todistaneet että Suomi on solminut Naton ja Yhdysvaltojen kanssa suuren joukon salaisia sopimuksia. Sopimuksia jotka ovat pitemmälle meneviä kuin esim. Eestin Nato-sopimus. Eli meillä on täydellinen Naton sateenvarjo suojana.

Johtopäätös tästä pitäisi olla selvä: Mitään Nato-sopusta ei enää tarvita, ei ole järkeä vastustaa sellaista joka jo on. Mutta putinistit huutavat asiasta jatkuvasti ja jotkut isänmaalliset tahot koittavat puolustella Natoon liittymistä. Älytöntä toimintaa molemmilla puolilla:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset