LeoMirala

Venäjän luononvaroja himoitaan?

  • Mirnyn timanttikaivos Jakutiniassa
    Mirnyn timanttikaivos Jakutiniassa

Venäläiset levittävät myyttiä että heiltä halutaan ryöstää  luonnonrikkaudet.  Propagandan  ainut tarkoitus on esittää että Venäjä on rikas ja ahneet naapurit ovat pahoja.

Koska Venäjä on pinta-alaltaan suuri, on luonnollista että sen maaperään kätkeytyy  paljon luonnonrikkauksia . Mutta ovatko ne aarteet noin vain ryöstettävissä? Mikseivät venäläiset itse sitten hyödynnä niitä aarteita?

Valtaosa aarteista on laajan Siperian ikiroudan alla. Sieltä ne pitäisi löytää, kaivaa, jalostaa ja kuljettaa markkinoille. Investoinnit tulevat olemaan suunnattomia. Ensiksi kuljetusyhteyksien rakentaminen ja kaivoksien perustaminen erämaahan. Rakennusaineet ja valmiit tuotokset  pitäisi kuljettaa  tuhansia kilometrejä jokia myöten satamiin tai rakentaa tuhansia kilometrejä rautateitä.

Timantit ovat niin arvokkaita että niitä kannattaa kaivaa pahoistakin paikoista. Niiden kuljettamiseen ei tarvita laivoja eikä junia.  Venäjän suurimman timanttiesiintymän hyödyntämiseen on pitänyt rakentaa 40.000 asukkaan kaupunki itäisen Siperian autiomaahan.  Rakennusaineet, koneet, kaikki tarvikkeet on pitänyt kuljettaa valtavan kaukaa.

Venäjällä ei ole pitkään aikaan omia resursseja hyödyntää rikkauksiaan koska aikaa tuhlautuu  uhitteluun  ja sotimiseeen.  Vain helpoimmin saatavat öljy ja kaasu ovat tehokkaasti käytössä.  Mutta tulevina vuosikymmeninä rauhantahtoiset sukupolvet voisivat hyödyntää aarteita yhdessä muun maailman kanssa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuinka paljon Leo arvioisit ns. Venäjän alueella eli Kremlin hallinnon alla olevilla mailla olevista arvokkaista luonnonvaroista kuten maakaasusta, raakaöljystä, puuvarannoista ja timanteista ym. kaivannaisista sijaitsevan suomalaiskansojen ja suomensukuisten alkuperäisillä alueilla?

Koskas muuten ns. kantavenäläiset eli itäslaavit/isovenäläiset valloittivat nuo alueet ja millaisin menetelmin? Kuinka monia kurantteja vientiartikkeleita Venäjän kansantuotetta onkaan kartuttamassa ja moniko niistä on korkeata osaamsita ja teollista kehittyneisyyttä osoittavia mahdollisten tappovälineistöjen lisäksi? Kukaan ei kieltäne puoliluonnontuotteidenkaan kuten venäläisen vodkan ylivoimaisuutta ja dievushkojen viehkeyttä taloudellisestikaan arvioiden ainakin pikkuhuppelissas, mutta onko Ladan lisaksi muut ryssänvehkeet 'tunnettuja' lujasta laadustaan? ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nii-in. Myös minun mieleeni tuli vastausta pohtiessani, että olennaisuuksien keskittyen ajatukset johtuvat väistämättä tällaisen selvityksen suuntaan pikemminkin kuin pikkutarkkojen nautintaoikeuksien ja kaivosvaltausosuuksien ja maksamattomien hallussapitovuokrien laskemisiin kullakin tontilla ja maakuntalohkolla: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222595-v...

Jukka Laine

En ole koskaan nähnyt missään Leon esittämiä väitteitä muualla kuin sotahistoriassa, kun Hitler havitteli öljykenttiä yms.

Venäläiset eivät ole luonnonvarojaan lahjoittaneet, vaan myyneet osuuksia kovalla hinnalla toisin kuin Suomi, joka demokratiana lahjoittaa luonnonvarat suuryrityksille.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Minä olen nähnyt Uuden Suomen nettisivuilla väitteitä jonkun länsimaan halusta hamuta itselleen Venäjän luonnonvaroja. Muuan Jukka Laine esitti seuraavaa Puheenvuoro- osiossa:

"Minkälainen Venäjä olisi Viron kyberkeskuksen mieleen ? Sellainen, joka jakaisi luonnonvaransa ilmaiseksi kuten Suomi..."

Sinä voit tarkistaa asian : http://jukkalaine1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222512...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sellainen, joka jakaisi luonnonvaransa ilmaiseksi kuten Suomi..."

Itseasiassa tämä väite pitää Suomen osalta paikkansa, venäläiset toimivat järkevämmin.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #14

Vastaus kommenttiin # 14

Kysymys ei ollut siitä toimivatko venäläiset järkevästi vai ei. Kysymys oli siitä, että Jukka Laine ei ole koskaan nähnytkään omaa väitettään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #17

Aivan mahdoton ymmärtää logiikkaasi, siis jos sinulla sellaista on. Kysymys on siis luonnonvaroista joita Venäjä käyttää järkevästi kun taas Suomi järjettömästi.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #18

Vastaus kommenttiin #18

Otetaan tämä nyt sitten perusteellisesti:

Leo Mirala ylläolevassa blogitekstissään:

"Venäläiset levittävät myyttiä että heiltä halutaan ryöstää luonnonrikkaudet. Propagandan ainut tarkoitus on esittää että Venäjä on rikas ja ahneet naapurit ovat pahoja."

Tähän vastaa Jukka Laine:

"En ole koskaan nähnyt missään Leon esittämiä väitteitä muualla kuin sotahistoriassa, kun Hitler havitteli öljykenttiä yms."

Tähän vastaa Ilkka Sirén:

"Minä olen nähnyt Uuden Suomen nettisivuilla väitteitä jonkun länsimaan halusta hamuta itselleen Venäjän luonnonvaroja. Muuan Jukka Laine esitti seuraavaa Puheenvuoro- osiossa:

"Minkälainen Venäjä olisi Viron kyberkeskuksen mieleen ? Sellainen, joka jakaisi luonnonvaransa ilmaiseksi kuten Suomi..."

Sinä voit tarkistaa asian : http://jukkalaine1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222512..."

Ymmärrätkö, että Jukka Laine väitti, ettei ole nähnyt missään väitettä, jollaisen hän on itse esittänyt. Ymmärrätkö? Jukka Laine oli sitä mieltä, että joku ulkomaalainen taho on halukas saamaan Venäjän luonnonvaroja ilmaiseksi, eli hän toistaa tätä Venäjän propagandaa.. Pari päivää myöhemmin hän kiistää kaiken.
Ymmärrätkö?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #19

"Jukka Laine oli sitä mieltä, että jokUu ulkomaalainen taho on halukas saamaan Venäjän luonnonvaroja ilmaiseksi"

Tuskin ilmaiseksi kuten Suomi jakaa ja Fortum taisi lähteä Venäjälle hakemaan tuottoja eikä niitä saanut. Aivan järjetöntä olettaa että muissa maissa oltaisiin yhtä tyhmiä kuin Suomessa mitä luonnovarojen hyödyntämiseen tulee.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #22

Vastaus kommenttiin #22

Sanatarkka lainaus Jukka Laineelta: "Minkälainen Venäjä olisi Viron kyberkeskuksen mieleen ? Sellainen, joka jakaisi luonnonvaransa ilmaiseksi ..."

Ilmaiseksi=ilmaiseksi. Minä en ole olettamassa yhtään mitään vaan siteeraan aateveljeäsi. Enkä tässä nyt millään tavalla ota kantaa siihen miten tyhmästi/fiksusti Suomessa tai muissa maissa toimitaan. Hakekoon Fortum mitä lystää ja mistä lystää, en ota siihenkään kantaa.

Koeta nyt hyvä mies sisäistää, että minä en o l e t a tässä yhtään mitään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Venäjähän myy luonnonvarojaan rahapulassaan, myi Vankorin öljykentästä Kiinalle ja Intialle ja kesällä osuuden timanttiyhtiö Alrosasta:

Russia Sells Stake in Diamond Company Alrosa to Cut Budget Deficit

Further sales could include stakes in Rosneft, Sovcomflot and Bashneft

http://www.wsj.com/articles/russia-sells-stake-in-...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Leo Mirala. Menit ja osuit asian ytimeen, Venäjän federaatiossa on federaatiopiirejä kahdeksan. Näillä jokaisella on omat rikkautensa, näihin rikkauksiin USA ja EU haluaisi päästä käsiksi.

" Venäjällä ei ole pitkään aikaan omia resursseja hyödyntää rikkauksiaan koska aikaa tuhlautuu uhitteluun ja sotimiseeen "

Ilmeisesti Venäjä on päättänyt turvata omat rikkautensa, joka on jokaisen kansakunnan oikeus.

Näillä 143,5 miljoonalla venäläisellä on oikeus omaan maahansa, ilmeisesti venäjän jako federaatiohin ei tule onnistumaan.

Suomelta ryöstettyhin Karjalaan, Kuusamoon, Sallaan ja Petsamoon en ota kantaa.

Mielestäni presidetti Mauno Koivisto oli valtioviisas, kun kiltäytyi Venäjän presidentti Boris Jeltsin tarjouksesta, Karjalan palauttamisesta Suomelle.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

" Suomelta ryöstettyhin Karjalaan, Kuusamoon, Sallaan ja Petsamoon en ota kantaa.
Mielestäni presidetti Mauno Koivisto oli valtioviisas, kun kiltäytyi Venäjän presidentti Boris Jeltsin tarjouksesta, Karjalan palauttamisesta Suomelle."

Kannanotolta tuokin kyllä jotenkin vaikuttaa ;)

Mauno Primorsk (ent. Koivisto) ei ole horinafundeerauksineen likikään kaikille suuri guru ja auktoriteetti. Niinkin on fiksumpien piirissä ajateltu, että tyhmintä on sulkea myönteinen optio oma-aloitteisesti. Melkein kuin ilmoittaisi kv. geopolitiikkakuvioiden kiristyessä ympäristössään että me ei sitten kuulkaa hei missään mahdollisessa tilanteessa aggression kohteeksi joutuessamme oteta vastaan minkään ainakaan ihmisoikeuksia kunnioittavien maiden yhteisön apua se on jämpti se ja piste. ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiina ja Intiahan niitä Venäjän luonnonvaroja haluavat ja ovat ostaneetkin, Intian OVL omistaa nykyään osuuksia jo kolmesta Venäjän öljykentästä.

http://www.enerdata.net/enerdatauk/press-and-publi...

Jukka Laine

Petsamo lahjoitettiin Suomelle meritieksi. Suomi luovutti Petsamon Saksalle nikkelin takia, kun Saksa oli aloittanut hyökkäyssodan Euroopassa. Nikkelin, jolla tapettiin miljoonia ihmisiä toisessa maailmansodassa.

NL antoi myös Krimin Ukrainalle, mutta nämä halusivat päästää alueellle Naton joukot ja amerikkalaiset Mustallemerelle. Ei ole lahjan antajaa osattu arvostaa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Joku kyllä muistelee niinkin että Suomi nimenomaan kieltäytyi antamasta Petsamon nikkelioikeuksia Saksalle ja pidätti ne edelleen brittiläisellä yhteistyöfirmalla, mistä johtuen natsifasisti Hitler suutuspäissään sysäsi Molotov-Ribbentrop-liittosopimusta sorvaillessaan länsimaisdemokraattisen Suomen Stalinin itäfasistihallintoon kuuluvaksi, eli sillai se talvisota kai sitten alkoi oikeesti Jukka. Putinistifasissti Putinin tulisi nyt kiireen vilkkaa palauttaa Petsamo siinä missä Karjalakin ym.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Vastaus kommenttiin #7

Petsamo katsottiin kuuluvaksi Suomen alueeksi Tarton rauhansopimuksessa tehdyn rajojen määrittelyn yhteydessä. Ei sitä kukaan ole lahjaksi Suomelle antanut. Väkivallalla se tosin otettiin pois Suomelta Neuvostoliiton toimesta.

Jukka Laine

Sodan jälkeen katsottiin rauhanneuvotteluissa että Suomi oli luovuttanut de facto Petsamon saksalaisille. Joten Petsamo palautettiin Neuvostoliitolle osana sotakorvauksia kansainvälisen lain mukaisesti.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #15

Vastaus kommenttiin #15

Kuka mahtoi hyökätä Petsamoon v.1939? Ettei vaan ollut se Neuvostoliitto? Että ei se Petsamon luovutus nyt ihan ilman oikeudetonta NL:n käyttämää väkivaltaa tapahtunut.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #15

Jukka Laine. Petsamon nikkeli kuuluu meille, kuin Petsamokin. Tuskin Suomi luovutti Petsamoa saksalaisille, olihan siellä ollut jo kanadalais-brittiläinen Mondille, tuskin kyseessä de facto.

Kirjoitin Ari Tero
4.9.2016 20:28 Vastaus kommenttiin #16
Hitleri taisi olla henkilö joka lopetti talvisodan. Neuvostoliitolla oli erittäin suuret ryhmittymät viipurinlahden jäällä miehistöä ja kalustoa.

Hitlerin sanoma Stalinille oli rauha Suomen kanssa heti, tai pommitamme joukkonne Viipurinlahteen.

Tuskin Hitleri oli niin hullu, että olisi antanut Suomen joutua Neuvostoliitolle.

Jatkoa seurasi heti 1941 kun Saksa sijoitti 213,000 alppijääkäriä Pohjois-Suomeen, nämä joukot eivät tulleet puolustamaan Suomea.

Nämä joukot turvasivat Ruotsin kiirunan-rautamalmin saannin Saksaan, taisi siinä mennä myös muutamia SKF laakeritakin.

Ilmeisesti Hitleri pelasti Suomen. 13 maaliskuuta 1940

En osannut silloin yhdistää petsamon nikkelikaivosta, Hitlerin sanomaan Stalinille, nämä joukot takasivat myös petsamon nikkelin tuotannon.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ari Tero: "Ilmeisesti Venäjä on päättänyt turvata omat rikkautensa, joka on jokaisen kansakunnan oikeus." Näin tietysti on, eikö se ole itsestään selvää. Kerro yksikin esimerkki miten EU tai USA yrittää ryöstää Venäjän rikkauksia? Meillä on toimiva nikkelikaivos hyvien liikenneyhteyksien päässä, edes venäläiset eivät huoli sitä vaikka saisivat sen ilmaiseksi.
Kuka sitä Venäjää on jakamassa? Kuka erosi ensimmäisenä NL:sta ja siten hajoitti NL:n?

Jukka Laine: Väitteeni on yleinen, Ari Terokin kertoo että EU ja USA haluavat niitä Venäjän rikkauksia.
Tosin on ollut aiemmin halukkaita ottajia. Hitler halusi Mustanmullan maat omaan viljelykseensä ja Bakun öljykentät ja Suomi halusi Itä-Karjalan metsät ja Karhumäen alueen malmikentät.

Veikko Savolainen: Venäjällä suom. ugrilaisten kansojen ja heimojen asuinalueilla on paljon öljy- ja kaasukenttiä. Olisi oikeus ja kohtuus että alkuasukkaat jotakin saisivat menetyksistään. Nyt Venäjän hallinto pyrkii päinvstoin tuhoamaan niitä vähemmistökansoja joita vielä elää kituuttaa saastuneilla mailla.

Venäjä on satoja vuosia sitten ottanut haltuunsa harvaan asutun Aasian puoleisen Siperian. Mutta venäläisten itsensä käyttämän lakitermin "geopolitiikan" mukaan nämä alueet kuuluvat luonnollisesti Kiinalle joka tulevina vuosisatoina ottaa omansa.

Veikko on vielä nuori ja viriili mies, siksi hän tämän tästä kirjoittelee devushkoista. Minulla heistä on vain yksi tuore kokemus tältä vuodelta. Keski-ikäinen viehättäva Anna, terveysaseman lääkäri kohteli minua nätisti, kehui hyväkuntoiseksi ja epikriisiin kirjoitti että hyväkuntoinen eläkeläinen. Määräsi lääkkeetkin joista meinasi henki lähteä. Tuttavat naljailivat että äläs turhaan kehu venäläisiä, Anna petti sinut. Minä puolustauduin että jos niin viehättävä devushka pettää lähes kahdeksankymppistä staraa, niin sitä voi muistella hyvänä asiana sitten vanhana!

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kaikkea hyvää Leo Miralalle, elämä antaa, elämä otta, me kestämme mitä meille annetaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä nyt tuli Jukka Laineelle lunta tupaan. Mutta älä Jukka lannistu, yritä jossain muualla uudestaan! Olethan urhoollinen Putinin ystävä, ei teitä pidä arvostella länsimaisella tyylillä. Venäjähän on aina oikeassa vaikka olisi väärässä.
Tämähän on informaatiosotaa. Ilkka Sirenin motto on tietysti: Puhtain asein puhtaan asian puolesta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Muista luonnonvaroista niin tiedä, mutta isovanhempieni omistaman margariinitehtaan Papulassa voisivat palauttaa.
No joo, tiedän että kortteli jo pistetty maan tasalle, mutta ehkä sitten korvaus siitä ihan euroissa?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia Ilkka!
Sinulle pitäisi myöntää Informaatioarmeijan komentajan toimesta 1. luokan mitali trollien paljastamisesta!

Mutta entä nitistetty taistelija Jukka Laine? Aikoinaan NL:ssahan hänenlaisensa ammuttiin välittömästi petturina. Mutta nyt ovat menettelytavat ehkä muuttuneet? Tietysti se on Putinin porukan asia mitä Jukka-paralle tekevät, vieläkö häntä voi käyttää likaisessa sodassa. Toisaalta hÄnhän voi saada ylennyksen epäonnistumisestaan huolimatta, hänessä oli ainakin yritystä, ties mitä valheita hän vielä keksii.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Otan kiitoksesi vastaan hyvillä mielin. Jukka Laineen kohtalosta emme vielä voi tietää. Sen aika näyttää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Turhaa minä tässä suren Jukan kohtaloa, hän porskuttaa kuten kunnon trollin kuuluukin, kuin mitään ei olisi tapahtunut:

Onko SOS-hallituskin toimintakyvytön?
10.9.2016 12:38 Jukka Laine 3 kommenttia, 3 uutta

Jukka iskee täydellä voimalla Suomea ja Amerikkaa vastaan Pyhän Venäjänmaan puolesta!

Toimituksen poiminnat