LeoMirala

EU-lipun poltto-ohje

  • Bensiinissä liotettu lippu palaa iloisesti
    Bensiinissä liotettu lippu palaa iloisesti

Aattoiltana monin paikoin juhlistetaan Juhannusta uudella euroopppalaisella tavalla, poltetaan kokon sijasta EU:n lippu. Se on paljon helpompi kuin kokon poltto, jopa sisätiloissa voidaan lippu polttaa. Teko symboloi uhria vapaudelle!  Pari käytännön ohjetta on paikallaan:

Suomen lippua ei tietenkään saa polttaa. EUn lipun polttamisessa on hiukan haasteita. Inhottava EU  kuluttajien suojelun takia on määrännyt että huonekalujen ja vastaavien tekstiilien tulee olla palamattomia. Tämä on tietysti hyvä asia mutta demokratian nimissä liput olisi pitänyt jättää ulkopuolelle. Siis EU lippu ei syty tavallisilla konsteilla. Venäjällä tai Kaukoidässä valmistetut liput ovat paljon parempia tässä suhteessa.

Syttyminen ja kunnolla palaminen pitää varmistaa ettei käy nolosti kuten persunuorilla Mikkelin torilla vuosi sitten. Polttamiseen tarvitaan kanisteri bensiiniä tai muuta palavaa nestettä. Lippua pitää liottaa nesteessä varttitunti vaikkapa pesuvadissa . Sittenpä se leimahtaakin iloisesti demokratian kunniaksi!

Hyvää ja demokraattista Juhannusta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Muutama vuosi sitten veimme EU-lipun tuliaisiksi mökille Vihdin Ojakkalaan. Ainakin kerran se on siellä nostettu salkoon.

Lippuja olen polttanut elämässäni kaksi, molemmat Neuvostoliiton suurlähetystön edessä Tehtaankadulla vuonna 1991. Punalipuissani ei ollut keltaista sirppiä ja vasaraa, joten ajattelin juridiikan opiskelijana, ettei siitä tule seuraamuksia. Eikä tullutkaan, kaksi poliisia tuli projektiamme suojaamaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Direktiiviosastolta soittivat ja sanoivat että palavien aineiden kanssa pitää olla varovainen ja huomioida paikallisten paloviranomaisten säännökset.

Sanoivat vielä että palonestoaineet ovat niin hyviä että ne liukenevat vain bensiiniin ja etanoliin. Tutkivat kuulemma nitroglyseriinipohjaisen lipun direktiiviä koska on ilmennyt exit-järjestöissä lisääntyvää kysyntää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämä ohje oli alunperin tarkoitettu Perussuomalaisten nuorille että heillä viimein onnistuisi lipun polttaminen. Onhan se arvokas demokratiaan kuuluva demonstraatio! Taas meni pieleen!

"Muuttuneiden suunnitelmien mukaisesti EU-lipun polton sijaan lähetetään tulta vahvempi viesti komission puheenjohtajalle Jean-Claude Junckerille. Tervehdyspakettiin ei laitetakaan poltetun EU-lipun tuhkia, vaan lipusta leikataan tähdet pois ja EU-lippu ilman kansallisvaltiosymboleja lähetetään paketissa Junckerille Brysseliin. PS-Nuoret toivovat, että näin poliittinen viesti saadaan paremmin perille."

Tilanteen tekee mutkalliseksi vielä se, että ns. EU-lippu ei ole virallinen EU:n lippu vaan se on koko Euroopan lippu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset