LeoMirala

Pakolaisaalto itärajalta

  • Putinin erikoisjoukot
    Putinin erikoisjoukot

Putinin ystävät ovat viime aikoina moitiskelleet Suomen viranomaisia että nämä tahallaan ovat päästäneet itärajan takaa tulleita ns. pakolaisia Suomeen. Heiltä on tullutkin hyviä neuvoja ja toimintamalleja joita olisi hyvä noudattaa.

Kuvitellaanpa tilanne Niiralan raja-asemalla eräänä aamuna:

Sortavalasta edellisenä päivänä tulleet matkailijat ovat raportoineet että idästä on tulossa iso joukko siviilejä sotilaiden ohjauksessa. Venäläiset ovat sulkeneet oman asemansa. Aamulla aikaisin huomataan että rajan yli tulee iso joukko  pakolaisia,  suomalaiset suorittavat hälytyksen. Aseman komentaja kutsuu parhaat miehensä alikersantit Jarmo M:n ja Timo  N:n. luokseen.

Hiukan jännittyneenä muuten  leppoisa luutnantti sanoo että menkääpäs pojat ajamaan nuo luvatta tulleet takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Molemmilla  aseistuksena konepistooli ja kaksi lipasta sekä pistin. Sankarimme vastaavat yhteen ääneen että Kyllä herra luutnantti.

Aukeamalla heitä vastaan tulee viitisenkymmentä  pakolaista. He ovat jo puoli kilometriä Suomen puolella. Sankarimme huutavat  yhdessä että RUKI VER. Kädet nousevat hitaanlaisesti ylös. Tulijat huutelevat  jotain vierailla kielillä. Mutta sankarimme eivät ole mitään kielimiehiä vaan  jämäköitä isänmaan sotureita. He rupeavat tönimään tulijoita takaisin rajalle päin. Eivät mokomat tottele heti, pakko ampua muutama varoituslaukaus ilmaan. Tulijat alkavat vääntäytyä rajalle päin.

Rajan takana on oltu hälytysvalmiudessa koko operaation ajan. FSB:n pojat ovat ihan eri sarjaa kuin meikäläiset korpisoturit. Rajaviivan taakse on ilmestynyt yhtäkkiä ryhmä spetsnazeja ja rynnäkkövaunu. Asemissa on viisi konekivääriä aivan rajaviivalla.

Mitä tekevät sankarimme?
Tuleeko ruumiita?
Se selviää huomenna. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Jännä on juttu.
Eikös se raja ole siinä sitä varten että siitä ei tulla luvatta yli.
Venäläisiä varten se on siihen laitettu mutta ei sieltä muutkaan saa yli ilman lupaa tulla.

Hyökkäys estetään käyttämällä sitä aseistusta joka on miehille sitä varten annettu. Puhuisimme venääjää jollei ukkovaarimme olisi tätä tajunnut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itärajapakolaiskeississä on jotain epäloogista puhtaasti juridiselta kannalta. On nimittäin Suomen lakien mukaan aivan sama minkä rajan yli pakolaisia tulee ja heidän tapauksensa on tutkittava voimassa olevien viranomaismääräysten mukaisesti samalla tavalla aina.

On Suomen rajavartioston ja viranomaisten asia valvoa Suomen rajaa. Venäjän kanssa on tosin tehty tiettyjä kahdenvälisiä rajasopimuksia, jotka sisältävät tästä pääsäännöstä poikkeavia menettelyjä, mutta periaatteessa meillä ei ole mitään oikeutta vaatia Venäjältä olla päästämättä rajallemme mitä tahansa porukkaa. Emme me sitä Ruotsiltakaan vaadi.

Ja jos Venäjää ei ole luokiteltu turvattomaksi maaksi, esimerkiksi Lähi-Idän pakolaisille, heidät voi käännyttää rajalta takaisin Venäjälle. Ruotsin kohdalla näin ei voi menetellä, koska olemme Ruotsin kanssa saman Schengen-alueen maita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Emme me sitä Ruotsiltakaan vaadi."

Ja se näkyy, 32 000 tulijaa ja miljardikustannukset.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eihän tässä Suomen laista ollut kysymys vaan Venäjän laista. 72 vuoden aikana on rajan yli rampannut miljoonia ihmisiä molempiin suuntiin. Venäjän viranomaiset ovat aina vaatineet viisumin ja passin sekä tulevilta että lähteviltä. Jopa paluumatkalla meikäläinen voidaan pysättää jos jotain puuttuu.

Mutta nyt yhtäkkiä FSB rikkoo omia lakejaan ja ilmeisesti myös kahdenvälisiä sopimuksia kun päästää paperittomia rajansa yli.

Jarmo ja jotkut muutkin uhoavat että ei pitäisi päästää niitä. Mutta etsin tässä vastausta sihen, miten alikersantit Jarmo M. ja Timo N. sen pysättämisen ja käännyttämisen käytännössä tekevät.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mistä päättelet että olin alikessu? Käännyttäminen on helppoa, mikäli Venäjä ei ota takaisin rajanylittäjiä heidät kerätään läheiseen keräilyleiriin ja lennätetään mahdollisimman nopeasti takaisin kotimaahansa oman perheensä pariin. Järkevintä on pitää Venäjän kanssa voimassa sopimus viisumista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mahdollinen viisumivapaus Venäjän kanssa koskisi vain Venäjän kansalaisia. Se ei vaikuttaisi mitenkään pakolaisasiaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikä hemmetin "mahdollinen", nythän Venäjä ei päästä rajan yli viisumittomia, oli sitten venäläisiä tai muita?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No se "hemmetin mahdollinen", että sitä ei vielä ole Venäjän ja Suomen välillä vaikka siitä on kauan puhuttu.

Eikä Venäjällä ole mitään osaa eikä arpaa siihen ketä Suomen rajan yli päästetään. Rajavalvonta on suomalaisten käissä 100%:sti.

Pasi Ranta

Schengenalue koskee vain sen alueen kansalaisia. Jokainen Ruotsista tullut paperiton voidaan heittää ulos välittömästi.

Toimituksen poiminnat