LeoMirala

Onnistunut kansanmurha - Tervo-Heistonen

  • Ortodoksien muutto 1600-luvulla
    Ortodoksien muutto 1600-luvulla
  • Inkeriläisten ensimmäinen paluumuutto Suomeen 1943-44
    Inkeriläisten ensimmäinen paluumuutto Suomeen 1943-44

Viola Heistonen  kirjoittaa otsikolla Onnistunut kansanmurha, perustuen Jari Tervon tulevan romaanin tietoihin.

On pakko oikaista molempien eräitä vääristeltyjä tietoja.

Stobovan rauhassa 1617 Ruotsi sai  koko Inkerinmaan ja Käkisalmen läänin. Sitä seurasi ortodoksisten  karjalaisten etninen puhdistus. Lähes kaikki joutuivat pakenemaa Venäjälle mm. Tveriin. Luterilaisilta alueilta muutti tilalle  maattomia ortodokseilta jääneille valmiille tiloille. Näistä tulokkaista käytetään nimitystä inkerin suomalaiset. He asuttivat valloitetun ja asukkaista tyhjennetyn alueen.

Mitä pahaa tämän jälkeen tapahtui siitä Tervo ja Heistonen syyttävät Suomea. He tosin tunnustavat että venäläisetkin tekivät kaikenlaista pahaa, varsinkin kommunistit. Molemmat väittävät yksissä tuumin että viime sotien aikaiset tapahtumat ovat häpeäksi Suomelle.

Viime sodassa  inkeriläiset jäivät taistelujen jalkoihin Leningradin piirityksen aikana. Nuoret miehet liittyivät Saksan armeijaan saadakseen leipää, siviilit kärsivät nälkää.  Suomalaiset ja saksalaiset siirsivät heitä työvoimaksi Suomeen, ehkä heimon pelastaminenkin oli motiivina.

Viola kirjoitaa outoja:

"Välirauhasopimus 1944 määräsi palauttamaan sotavangit ja internoidut neuvostokansalaiset, mutta vapaaehtoisesti tulleet inkeriläiset olivat monimutkaisemmassa asemassa.

Syksyllä 1944 venäläiset toteuttivat Suomessa mittavan kampanjan inkeriläisten palaamiseksi. Virallinen Suomi siis salli inkeriläisten joko jäädä tai palata ja virallisia ohjeita pakottamiseen ei annettu missään vaiheessa, mutta Suomen viranomaiset antoivat yli 60'000 inkeriläisen olinpaikkatiedot Valvontakomissiolle ja neuvostoupseerit kiersivät ympäri maan houkuttelemassa heitä takaisin."

Ei ole reilua jälkikäteen vääristellä tapahtumien taustoja. Mitä mahdollisuuksia Suomen viranomaisilla oli venyttää Valvontakomission määräyksiä? Kaikessa oli takana pakko, uhkana  miehitys. Ei saksalaisiakaan lähdetty ajamaan Lapista pois vapaaehtoisesti.

Tuntuu lapselliselta väite että neuvostoupseerit kiertelivät Suomessä muka  houkuttelemassa inkeriläisiä palaamaan.

On tietysti surullista että inkeriläiset piti palauttaa, ajaa saksalaiset pois ja evakuoida luovutetun alueen väestö. Mutta eikö kaiken takana ollut NL:n aloittama sota 1939? Mielestäni meillä suomalaisilla ei ole mitään hävettävää näiden tekojen tiimoilta, sanokoot Tervo ja Heistonen mitä tahansa!!

Monet uussuomettuneet esittävät että Suomen pitäisi palvella  varsinkin venäjänkielisiä paremmin kuin omia vanhuksia, sairaita ja köyhiä! Violakin koko ajan mollaa uutta kotimaataan. Onko kukaan meistä Karjalan evakoista syyllistynyt tällaiseen epäisänmaalisuuteen? 

Vaik Karjala mänj, jäihä meil piirakka ja vapaus:)

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tämä Inkerin suomalaisten/inkerikkojen etninen puhdistus/kansanmurha on siinä määrin kiinnostava aihe, että lisään linkin tähän blogiin tuonne Suomi 100 vuotta 2017 -teemasivulle http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Tämä uusi etninen puhdistus 1990 lähtien taitaa tosiaan olla valitettavan suuressa määrin KGB-yhteistyössä junailtu karjavaunujuttu Kremlin tovereiden ja presidentti Mauno Primorskin (ent. Koivisto) kesken enemmän itänaapurin kuin Suomineidon etuja ajamaan? Eihän Kremlin johto halunnut päästää Länteen rotupuhtaita isovenäläisiä, vaan puhdistaa pois ainoastaan epäpuhtaita ja epäluotettavia alkuperäiskansoja kuten meitä tshuhnia ja epälojaaleja 'rotusekoilijoita' kuten svetlanarönkköjä, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184673-j...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hyvin kirjoitit.
Olen pitkään ihmetellyt sitä innostusta mitä joissain piireissä on nimenomaan etsiä aiheita joista suomalaisia ja Suomen kansaa voitaisiin syyllistää. Luulen että osa tästä porukasta hakee näitä häpeän syitä voidakseen nujertaa suomalaisten henkisen selkärangan ja saattaa ulkopuolisten orjiksi ,taloudellisesti ja henkisesti ja ihan fyysisestikin.
Monen kohdalla nämä syyllistäjät ovat onnistuneetkin.
Olkaamme ylpeästi suomalaisia.
Esi-isämme ovat tehneet urostekoja joita ei ole mitään syytä hävetä vaikka nämä raamatunheittäjät muuta väittävät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pukkaan tähän laiskuuttani saman kommentin, jonka juuri pukkasin Violan blogiin. Siinä en kuitenkaan ota kantaa Inkerinmaan syntyyn 1600-luvun alun Ruotsin tekemän valloituksen vuoksi:

"Neuvostoliitolla oli intressi puhdistaa Inkerin alue suomalaisista, koska sitä puhdistusta ei aiemmin ollut loppuun saatettu. Stalinin ja Brezhnevin jälkeen inkeriläiset vähitellen muuttivat takaisin kotikonnuilleen - kuka Siperiasta, kuka Ukrainasta, Valko-Venäjältä j.n.e. Silloin Inkerinmaasta tuli jälleen etnisesti arveluttava täplä neuvostokartalla.

Neuvostoliitto tiesi Gorbatshovin aikana, että jos Suomi suostuu ottamaan inkeriläiset vastaan, niin kyllä he Suomeen lähtevät, sankoin joukoin. Näin myös tapahtui. Joten lienee melko varmaa, että kyseessä oli nimenomaan Neuvostoliiton aloite Suomeen päin.

MUTTA, miten Suomen silloin olisi pitänyt reagoida aloitteeseen? Olisiko Suomi ollut suopiollisempi inkeriäisten silmissä, jos se olisi kieltäytynyt vastaanottamasta näitä suomalaisia? Onhan Suomen ja Ruotsinkin raja ollut avoin kautta aikojen ja vapaa muutto maasta toiseen ollut täysin sallittua.

En voi hyväksyä historian tulkintaa siten, että Suomi tuhosi Inkerinmaan. Kyllä sen tuhon tekivät inkeriläiset itse halutessaan muuttaa Suomeen.
Neuvostoliittohan oli paljon tehokkaampi talvisodan jälkeen luovutetun Karjalan puhdistamisessa. Karjala määrättiin luovutettavaksi tyhjänä ja sillä sipuli!"

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Leo Mirala kirjoitti: : [..Ei ole reilua jälkikäteen vääristellä tapahtumien taustoja...Tuntuu lapselliselta väite että neuvostoupseerit kiertelivät Suomessa muka houkuttelemassa inkeriläisiä palaamaan...],

- Kunnioitan kovasti sinun kirjoitusta, mutta haluan sanoa, että omissa kirjoituksissani lähteenä käytän tutkijoitten, kirjailijoiden tai lehtikirjoitustenkin materiaalia. Pitäisi vaan aina muistaa linkittää lähteisiin. Jos tutkijat vääristelee, niin minä sitten heidän perässä...

Leo Mirala: [Viola kirjoitaa outoja:
"Välirauhasopimus 1944 määräsi palauttamaan sotavangit ja internoidut neuvostokansalaiset, mutta vapaaehtoisesti tulleet inkeriläiset olivat monimutkaisemmassa asemassa...],
- näitten "outojen" väitteiden lähde on Toivo Flinkin kirja : "Kotiin karkotettavaksi".

Kiitos paljon kun luit blogini ja kirjoitit mielipiteesi siitä!
Mukavaa kevättä.

Pekka Iiskonmaki

Hyvä plogi.

Viola.

Ei pidä kopioida sellaista, mitä ei tarkista. On helppo mennä lähdeaineiston taakse.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Pekka.

Siihen mitä olen kopioinut tutkija T.Flinkin kirjasta on olemassa lähteen. Miksi en voi mennä "lähdeaineiston taakse"? Mistä minä muuten tietoa saan?
Lähes jokainen tutkija/kirjailija itsekin menee "lähdeaineiston taakse".
Hyvää yötä!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Viola, pitääkö suomalaisten hävetä että ovat murhanneet Inkerin kansan?
Jari Tervo saa tietysti romaaneissaan kirjoittaa mitä soopaa tahansa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kansanmurha on hyvin raskas rikos. Sinä syytät Suomea kansanmurhasta. Se on vakava syytös. Netti on täynnä kaikenlaisia väitteitä, sinä itse valitset niistä sen mikä tukee sinun väitteitäsi. Vain sinä olet niistä vastuussa. Syytöksesi kansanmurhasta palvelee Venäjän propagandaa. Jari Tervo on kirjailija, ei historioitsija. Hän saa kirjoittaa mitä mielikuvitus keksii. Sinä et saa kirjoittaa niitä faktana.

Vähintä on että pyydät virhettäsi anteeksi etkä syytä enää muita.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Arvoisa blogin kirjoittaja, Leo Mirala!
Siinä olette oikeassa, että "Kansanmurha on hyvin raskas rikos", mutta en näe tarvetta pyytää keneltäkään anteeksi kirjoitustani.

Olen vastannut teille omassa blogissani kysymyksenne. Kopioin sen tänne, koska ette reagoineet siellä siihen.Olkaa hyvä!:

Esität minulle kysymyksen: [..Sano suoraan, kuka on murhannut inkeriläiset?],
- ei inkeriläisiä ole kukaan murhannut. Nykypäivän inkeriläisten viimeiset rippeet ovat Suomessa turvassa ja voivat hyvin! Nyt puhutaan laaemmasta historian jaksosta ja siitä, että on tapahtunut inkeriläisten "Kansan murha".
Wikipedia kertoo :
-[Kansanmurha (oikeustieteessä joukkotuhonta) on jonkin tietyn etnisen, kielellisen, uskonnollisen tai muun ryhmän (yleensä vähemmistön) järjestelmällistä tuhoamista.
Kansanmurhia tiedetään tapahtuneen useita ihmiskunnan historiassa antiikin ajasta lähtien.
Syyt kansanmurhaan ovat kosto, vihollisen pelko, tarve poistaa saastuttavat ”toiset” sekä tavoitteet, jotka vaativat vihollisen tuhoamista...]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansanmurha#Syyt

Inkerinmaalla Neuvostoliitossa/Venäjällä on tapahtunut järjestelmällinen tuhoaminen inkeriläisten vähemmistöä. Inkerinmaan kohtaloon vaikutti se, että sattuipa se "sijoittumaan" niin strategisesti tärkeälle ja toisaalta vaaralliselle alueelle kuin Suomen ja Venäjän rajavyöhyke.
Alue on joutunut NL/Venäjän ja Suomen välisiin sotilaallisiin konfliktien alle, joten Inkerin kansan kohtaloon joutui vaikuttamaan, halusi sitä tai ei, myös Suomi.
Kansaa joukko-siirreltiin viime vuosisadan aikana monesti edes-takaisin ja NL/Venäjän johto ei halunnut, että Suomen välisen rajan vyöhykkeellä asuisivat suomenkieliset, joten piti "poistaa saastuttavat ”toiset", jos lainataan Wikipediasta.

Blogissani on kirjoitettu "viimeinen kuolinisku" Inkerin kansalle oli paluumuutto Suomeen, jonka järjestivät yhdessä NL ja Suomi. Meille tarjottiin Suomea ja me lähdimme vapaaehtoisesti ja jätimme oman maan.
Nyt voi vaikkapa sanoa niinkin julmasti, että Inkerin "kansan murhan" viimeisen iskun teimme me itse Inkerin suomalaiset!

Kiitos sinulle kommentista ja jospa me molemmat pysyisimme sivistyneesti blogin aiheessa ilman sitä, että loukkaamme toinen toisiamme.

p.s.Minä en pystynyt vaikuttamaan Inkerinmaan kohtaloon, niin kuin sinäkään Karjalan kohtaloon!
Oikein hyvää kevättä!

Lisännyt kommenttiin:
Käytän Suomen Perustuslain 12§ mukaan oikeutta "..ilmaista ja vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä kenenkään sitä ennakolta estämättä...Sananvapaus on kansalaisen perusoikeuksiin kuuluva oikeus ilmaista julkisuudessa mielipiteitään.".

Kiitos keskusteluun osallistumisesta!

Toimituksen poiminnat