LeoMirala

Venäjä-trollin metsästys

  • Stalinilta jäi homma kesken!
    Stalinilta jäi homma kesken!

Kirjoitin, mistä johtuu että venäläiset rakentavat talojensa ympärille  korkeita aitoja. Sain yhden kommentin:

Jorma: "Sinä se sitten jaksat vaahdota ja unelmoida. Ei se Karjala tule takaisin vaikka kuinka trollaisit ja mollaisit. Hyväsy tosiasia niin saat yösi nukuttua paremmin."

Säikähdin, onko Jorma Venäjän trolli?

Hän ei vastannut sanallakaan esittämääni asiaan. Hän kirjoitti  henkilökohtaisen varoituksen. Oli selvittänyt minun taustoja. Koin sen uhkaukseksi  tyyliin: Me tiedämme missä sinä asut, varo!

Minäkin selvitin vastapuolen taustoja: US-blogissa  ei ollut kasvokuvaa.  Facebookissa oli vain yksi samanniminen, se vaikutti aidolta. Mutta trolli voisi käyttää silti sitä nimeä.

US-blogissa oli vähän Jorman viestejä, ne oli Venäjän kehumista ja Suomen haukkumista. Eli Venäjän-trolli, mutta  harrastelija.

Puhelinluettelosta löytyi yksi saman niminen, minäpä soitin hänelle. Juttelimme ainakin tunnin maailman menosta ja Venäjästä. Useimmista asioista olimme aivan samaa mieltä. Oikeastaan ainoa ero oli asenteessa eri osapuolien tiedotukseen. Hänen mielestä Erkon lehdet ja yle valehtelevat ja Venäjä esittää totuuden. Minun asenteeni oli osin päinvastainen. Suhtautumisero johtuu varmaan aikaisemman elämän olosuhteista.

Kotipitäjässäni Salmissa Venäjä oli ollut vuosituhannen meidän ainoa turva. Suomalaiset olivat vihollisia,  tuhosivat vähän väliä kotimme, kirkkomme ja luostarimme. Vihollinen tuli aina lännestä.

Meille karjalaisille oli shokki kun Venäjä hyökkäsi kimppuumme 1939, tappoi tuhansia nuoria miehiä, pommitti siviilejä, ajoi meidät pakoon, tuhosi kotimme  ja ryösti kotiseutumme. Niin kauan kuin tätä rikosta ei mitenkään edes yritetä sovitella, Venäjän hallinto on rikollinen. Vaikka kaikki valehtelevat niin silti Venäjä on suurin roisto.

Jorman kasvuympäristö ilmeisesti koki kansan ja ns. riistäjien välisen ristiriidan voimakkaana.  Silloin NL edusti vastavoimaa riistäjille. Jorma ei ole kokenut mitään pahaa Venäjän taholta. Minunkin kasvuympäristössä Suomi oli riistäjä mutta Venäjä oli lopussa paljon pahempi roistovaltio.
Voin silti todeta, että Jorma on kunnon mies eikä ole Venäjän trolli.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä oli kiva juttu. on hassua että ihmiset eivät tajua että jos heillä on puutteelliset tiedot ja ihmeelliset profiilikuvat niin heidät koetaan pelottaviksi trolleiksi vaikka ovat ehkä ihan tavallisia kansalaisia joilla on vaan tapa postailla iltapäivälehtien palstoille ja sitten tulevat tänne samalla tyylillä. Täällä kuitenkin on mahdoliista rakentaa pitempää vuorovaikutuksellsita keskustelua kuin niillä palstoilla jos ymmärtää sen mahdollisuuden päälle.
Minä olen kova tulkitsemaan kuvia ja sinunkin paitasi on herättänyt minussa mietteitä että onko karjalainen tai venäläinen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Rajakarjalaan on tullut tuhat vuotta kaikenlaisia vaikutteita idästä, uskonto, talomallit, asusteet, koko kulttuuri. Tietysti se on muuttunut omaksi tyylikseen aikojen saatossa. Aluksi Karjala oli liitossa Novgorodin kanssa, sitten Moskovat ruhtinaat kukistivat Novgorodin ja alkoi venäläisten vaikutus.
Suomalaiset yhdessä ruotsalaisten kanssa olivat meidän vihollisia, heitä sanottiinkin ruotseiksi, he taas sanoivat meitä ryssiksi. Ruotsit ja ryssät taistelivat Suomen alueella, uskonto oli jakava periaate, ei kielisukulaisuus.
Paidan olen perinyt isältä, sitä voi sanoa karjalaiseksi mutta samanlaisia on venäläisilläkin. Idea on että paita on housun päällä, se on rehvakkaamman näköinen!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Peritty paita on hieno juttu!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ruotsihan tulee sanasta ro eli soutajat, ja Venäjä on Venemaa viroksi. Sinne soudettiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sinne tai sieltä. Rus ja Rossija tulevat samasta sanasta. Suomalaisten, hämäläisten, karjalaisten ja virolaisten kannalta ruotsit ja ryssät olivat samaa veneporukkaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mitä eroa on periaatteessa itäsuomalaisen ja pohjoisvenäläisen välillä? Lisättäköön tähän, jotta isäni suku on tullut ilm. Kaukasukselta, ja vanhassa kuvassa olen lähinnä kirgiisin näköinen. Vanhinta poikaani luullaan jatkuvasti venäläiseksi.
Äidin suku tuli Ruotsista Tukoholman verilöylyn jälkeen. Taidan olla fennofiilin kauhistus ;-)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Suomalainen on monessa suhteessa pohjoisvenäläisen kaltainen, esimerkkeinä saunakulttuuri ja juomatavat. Meillä on kuitenkin yhteiskunnallisesti ja oikeudellisesti länsimainen systeemi, mihin ainakin minä olen tyytyväinen.

Oma isäni syntyi Salmissa v. 1918, mutta tuohon aikaan hänen vanhempansa olivat sukkelia muuttamaan paikkakunnalta toiselle, luullakseni olosuhteiden pakosta. Isääni vanhemmat setäni olivat syntyneet Viipurissa, nuoremmat muualla kaakkoisessa Suomessa, joten Salmi ei sinänsä edusta minulle sukuni juuria. Vierailu sinne on sekin yhä tekemättä!

Kun äitini puolelta olen savokarjalainen ties kuinka monien sukupolvien takaa, pidän itseäni sataprosenttisesti itäsuomalaisena. Kai tällä minunkin geenipaketillani jotain arvoa on, jopa eurooppalaisittain ja globaalisti.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minä se taas olen äidin puolelta Säkkijärven Rantalasta, aivan meren rannalta ja isän puolesta Satakunnasta. Tuo yhdistelmä teki minusta täydellisen ja vaatimattoman. Säkkijärven juuria ja porraskiviä ei ole tullut haeskelluksi. Tuskin on enää perimisoikeutta tiluksiin.
Trolleistakin olen saanut vainua. Varovaisia, mutta vainuja kuitenkin.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Näin kun menettelet Leo, menee hukkaan pikku hiljaa vaikka minkä kielisten trollien vuosien työt.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Novgorod oli kauppiastasavalta n. vuoteen 1500 asti. Se sekä Kiovan Rusi olivat länteen suuntautuvia eurooppalaisia valtioita. Mutta mongoolien valtakausi sotki asiat pahasti, Moskovat ruhtinaat palvelivat valloittajia, riistivät rahvasta ja oppivat mongoolien julman hallintomallin. Siitä johtuu että vielä nytkin Putinin pitää tappaa oppositiota. Surullista.

Pohjois-venäläiset ovat slaavilaisten ja suom. ugrilaisten muodostamaa sekakansaa. Naamastakin sen näkee.

Oikeastaan ei pitäisi puhua ollenkaan Venäjä-trolleista, sellainen voi olla Putinin diktatuuria vastustava. Pitäisi puhua vain Putin-trolleista, PUTRO.

Lana Kortie

On olemassa vielä

EU:n ja NATO:n TROLLEJA ja SUURPÄÄOMAN ja NWO:n TROLLEJA katso ->

http://lanakortie.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195422-...

Trolleja on erilaisia

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tiedän vallan hyvin, on olemassa miljoonia trolleja lukemattomista aiheista. Ei ole minun asia selvitellä kaikkea. Riittää kun jahtasin yhtä. Sinä voit hyvinkin olla Putinin häirikkö-trolli, koitat välihuudoilla sotkea keskustelua, et itse ole mitään mieltä. Omiin aloituksiisi et anna mahdollisuutta vastata.

Toimituksen poiminnat