LeoMirala

SPUTNIK tiedottaa totuutta

  • Omavaraisuus saavutettava vihdoin
    Omavaraisuus saavutettava vihdoin

On hienoa että Suomeenkin saatiin tiedotuskanava josta me tavalliset tallaajat saamme vaihtoehtoista tietoa. Tähän asti on joutunut tyytymään Erkon ja Ylen uutisiin ja omiin havaintoihin. 
Toimittaja Vilho Kinnunen kirjoittaa tärkeästä asiasta, Venäjän ruoan tuotannon lisäämistarpeesta. Tsaarien aikana Venäjä oli Euroopan vilja-aitta, mutta koko Neuvostovallan ajan Venäjä on joutunut ostamaan mm. leipäviljaa. Ruoan puute oli yksi perussyistä NL:n romahtamiseen. Nykyisen Venäjän aikana on ilmeisesti ostettu ruokaa entistä enemmän. Olisi erittäin tärkeää että Venäjä tulisi omavaraiseksi edes tärkeimpien tuotteiden osalta.

Vilho Kinnunen: Ruuan tuonnin kieltäminen Venäjälle vahvistaa Venäjän omaa maataloutta ja ruokateollisuutta. Itsenäisen maan täytyy olla ruuan tuotannossa omavarainen myös kriisiaikoina. Silloin maa on itsenäinen.
Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/mielipide/20150424/17814.html#ixzz3YXdVQGLY

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vilho Kinnunen maalailee utopioita:
"Mitä tämä kaikki merkitsee EU —maille? Venäjä siirtyy sekä elintarvikkeissa että tekniikassa omavaraiseksi. Se oikeastaan pakottaa Venäjän ottamaan kaikki älylliset resurssit käyttöön. Muutamassa vuodessa Venäjästä voi tulla elintarvikkeiden ja tekniikkojen ostajasta niiden viejä ja EU-maiden kilpailija."
Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/mielipide/20150424/17814...

Neuvostoliitolla ja nykyisellä Venäjällä on ollut aikaa kaikkeen tähän lähes 100 vuotta! Nytkö tavoite toteutuisi? Vain ase- ja avaruustekniikka on kehittynyt ja on vientikelpoista.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

No, Leo sinulla taikka minulla ei varsinaisesti taida olla kompetenssia sanoa onnistuuko naapuri yritelmässään (tai että yrittääkö se tosissaan) vaiko eikö. Eli eipäs ammuta sorsaa kun ei näy vielä lentävänkään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Miikka Lehtoaho

Venäjän kohdalla on selvät merkit siitä mihin maan talous on menossa. Tosiasia on, että talous sukeltaa rajusti kuluvan vuoden aikana. Synkkyyttä lisää, että ongelmat ovat suurelta osin maan valtiollisen johdon itsensä aiheuttamia tai pahentamia, vaikka venäläiset tuskin toki pystyvät vaikuttamaan öljyn hintaan. Olisi ollut helppoa monipuolistaa maan taloutta hyvien öljyvuosien aikana. Mitään ei kuitenkaan tehty, joten Venäjä on edelleen raaka-aineesta elävän kehitysmaan tasolla. Aggressiivinen ulkopolitiikka, ylisuuret asevarustelumenot, kaikkialle ulottuva korruptio ja oikeusvaltion tunnusmerkkien täydellinen puuttuminen eivät ole mitenkään helpottaneet tilannetta.

Sputniknews on puhdas propagandakanava, jonka jutut saavat aikaan vain huutonaurua. Yhtä viihteellinen ohjelma kuin aikoinaan Yleisradioista lähetetty "Näin naapurissa" ohjelma, jota saimme ilolla kuunnella ainakin 20 vuotta ennen sinun syntymääsi. Miksi luulet, että ohjelma lopetettiin ?

Oletko koskaan ajatellut miksi mikään ulkomainen radio-tai tv kanava ei saa esittää Venäjällä omia näkemyksiään Venäjällä. Niin. Eivät edes venäläiset kanavat saa esittää Kremlistä poikkeavia näkemyksiä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ainakin Valko-Venäjällä nyt tehdään pakkausväärennöksillä kunnon tiliä jotta venäläiset saisivat ne aidot italialaiset parmesaninsa, ilmakuivatut kinkkunsa sun muut euroelintarvikkeet edelleenkin kaupasta.

Tosin hinta on hieman pompsahti nyt mutta kai siellä on valtiolla ideologinen taikaseinä kuluttajille korvaamassa erotukset.

Hyvää onnea niille sinne korvaamaan alkuperäinen aidolla kopiolla!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miikka Lehtoaho, sinä voit lisätä omalta osaltasi kompetenssiasi vaikkapa lukemalla Jegor Gaidarin kirjan IMPERIUMIN TUHO.

Matkustin viime kesänä Laatokan ympäri. Näin muutamia lehmänkantturoita ja hyvin hoidettuja puutarhapalstoja ja kymmeniä aikoinaan mahtavien kolhosien navetoiden raunioita. Ei viljapeltoja, ei nautakarjoja, miljoonia hehtaareita yksin Laatokan ympäristössä hyviä peltoja viljelemättöminä. Yksin puolet kaalista on tuotu Natomaasta Hollannista. Omavaraisuuden saavuttaminen on täysin mahdotonta nykymenolla!

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Perustietoa Leo Miralalle.

Venäjä on ollut viime vuosina Yhdysvaltain jälkeen maailman toiseksi suurin viljanviejämaa. Viime vuonna se oli suurin vehnän viejä.

Neuvostoliitto ei kaatunut ruuan puutteeseen. Se hajotettiin Venäjän Boris Jeltsinin, Valko-Venäjän Stanislav Shuskhevitshin ja Ukrainan Leonid Kravtshukin päätöksellä.

Neuvostoliiton hajottaminen tunnetaan Yhdysvaltain CIA:n referenssissä nimellä Operaatio Pyörä.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Osaatko sanoa tarkemmin, minne Venäjä vei vehnää viime vuonna?

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Hienoa Leo

Kumpa muutkin ihmiset ymmärtäisivät että läntiset "uutiset" ovat tarkoitushakuista propagandaa ja hasbaraa. Suosittelen lämpimästi lukemaan uutiset molemmilta näkökulmilta ja muodostamaan niistä oman tasapuolisen mielipiteen.

Mitä ruuan tuotantoon tulee niin toisin esille eu:n pyrkimyksen Suomen elintarviketuotannon ja omavaraisuuden tuhoamiseen. Eu:n asiamiehinä tietysti Suomessa häärivät kotimaiset poliitikot jotka suorastaan antavat mineraalivarat ulkomaisille yhtiöille. Omavarainen ruuantuotanto vaatii Suomessa lannoitteita. Fosfaattia kyllä löytyy mutta eihän se tietenkään Kemiralle kuulu vaan Yara:lle jolta sitten voidaan ostaa lannoitetta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Rauno Lintuselle: Kuten tiedät, Venäjällä on laajempi vapaus riistää kuin meillä. Venäjän hallitus on määrännyt vientimaksun vehnälle. Maksun avulla vehnän vienti yritetään tehdä kannattamattomaksi. Vehnätonnista maksetaan Venäjän kotimarkkinoilla 160 euroa, mutta ulkomailla jopa 225 euroa. Hallitus haluaa että vehnä myytäisiin kotimaassa, se yrittää estää vehnän vientiä kun sitä tarvittaisiin kotimaassa.

On vaikea uskoa että CIA:n operaatioilla NL olisi saatu kaatumaan! Venäjä alkoi hajoamaan jo Gorbatsovin aikana, Jeltsin vain yritti korjailla mitä osasi. Suosittelen Gaidarin kirjaa, se on raskaslukuinen, täynnä tilastoja, mutta se kertoo yksikäsitteisesti tapahtumien kulun Jeltsiniin asti.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Osaatko sanoa tarkemmin, minne Venäjä vei vehnää viime vuonna?"

Venäjä oli viime vuonna maailman toiseksi suurin viljan viejämaa. Suurimmat vastaanottajamaat olivat Turkki, Egypti ja Iran.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oikea bisnesmies myy viljan tietysti sinne mistä saa korkeimman hinnan. Yhteiskunnan asia on pitää huolta köyhistä.

Toimituksen poiminnat